Онс Жабер не направи най-добрата си подготовка за настоящия US

...
Онс Жабер не направи най-добрата си подготовка за настоящия US
Коментари Харесай

Световната №5 избегна изненадата срещу местна представителка и е 1/8-финалистка в Ню Йорк

Онс Жабер не направи най-хубавата си подготовка за сегашния US Open, откакто записа 3 провали в общо 5 срещи по време на американското си турне. В Ню Йорк обаче тунизийката съумя да вдигне равнището си и през днешния ден откри място в осминафиналната фаза на конкуренцията след поврат над локалната представителка Шелби Роджърс. Световната №5 не впечатли в откриващата част и изостана със сет, само че след това стабилизира представянето си и завоюва идващите две елементи, с цел да се поздрави с крайната победа след 4:6 6:4 6:3. В борба за място на четвъртфиналите тя ще се изправи против 18-ата сложена в схемата Вероника Кудерметова.

В началото на срещата равнището на тениса не бе по никакъв начин високо, за което свидетелстваше фактът, че общият брой на непредизвиканите неточности от страна на двете състезателки бе двойно по-голям от този на печелившите удари. Това ни направи очевидци на четири пробива в първите шест гейма от дуела, само че след това Роджърс съумя да стабилизира равнището си и възползвайки се от следващата порция грешки на съперничката, реализира пробив в десетия гейм, с цел да си подпечата триумфа в откриващия сет.

Във втората част американката продължи да бъде по-настоятелната от двете състезателки, което постоянно предизвикваше пропуски от ракетата на международната №5. С течение на времето обаче тунизийката стартира да се приспособява към острите удари на локалната представителка, което ѝ оказа помощ да реализира пробив за 5:4, с който предреши изиграването на трета част.

Устремът в играта на фаворитката се придвижи и във финалния сет, където тя сложи стремително начало, спечелвайки първите четири гейма с помощта на множеството си сечени удари, които убиваха ритъма на съперничката и позволяваха на Жабер да поема надзор в разиграванията. Въпреки че пропусна пет мачбола в седмия гейм, а след това позволи и връщане на един от пробивите, тунизийката не изпусна самодейността и напълно скоро осъществя още един пробив, с който дефинитивно постави точка на разногласието.

Week 2 is secured for Ons Jabeur!
— US Open Tennis (@usopen)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР