Онлайн търговци заобикалят правилата на данъчните с нов трик. Вместо

...
Онлайн търговци заобикалят правилата на данъчните с нов трик. Вместо
Коментари Харесай

Онлайн търговци мамят НАП с нов трик

Онлайн търговци заобикалят разпоредбите на данъчните с нов трик. Вместо с натрапен платеж пратките към този момент се заплащат по банков път и по-късно стигат до купувачите. Покупка без превод подвига цената на стоката сред 10 и 20% от цената ѝ, написа вестник " Монитор ".

Масово в онлайн платформите за търговия и обществените мрежи търговците към този момент се отхвърлят от заплащане на стоките при приемане от куриера. Причината е, че Национална агенция за приходите има към този момент данните за покупко-продажбите, осъществени от физическите лица – търговци. И данъчните са погнали 7000 души, които са продавали артикули по интернет, без да си платят налозите.

Сега към този момент се афишират две цени – едната при заплащане при банков превод и втора по-голяма, в случай че купувачът избира да си получи стоките с пощальон. Плащането на по-високата сума с натрапен платеж продавачите намерено изясняват, че е поради заплащането на налози. При банков превод купувачите заплащат единствено доставката на стоката и по този начин данъчните не могат да засекат търговците.

С налог не се полза единствено продажбата в интернет на персонални и използвани движимости. Ако. Ако обаче става дума за регулярни продажби на артикули, които явно не са закупени за персонална приложимост, а за търговия и облага, се дължи и начислява налог, който лицата би трябвало да заявяват в годишната си данъчна декларация за съответната година. Продажбите в интернет, които са за облага, се таксуват с налог от 10 или 15% според от това каква активност правят търговците.

При разбор преди месец данъчните се натъкнали на любопитни практики за прикриване на активността и приходите от нея. Например – едни лица попадат като получатели на наложения платеж, а комерсиалният профил, от който е осъществена договорката, е на безработни, които настояват, че носят пратките до избран адрес против възнаграждение от 5 лева на курс. Не са малко и случаите на лица, умряли преди 2 и повече години, които имат търговски профили и осъществят обилни продажби.

От данъчната работа стартираха осведомителна акция, ориентирана както към търговците онлайн, по този начин и към потребителите. Целта на самодейността е да обясни в кои случаи продажбите на артикули в интернет подлежат на облагане, да насърчи доброволното обявление на доходи и извършването на покупки от надеждни търговци. Чрез страниците на приходната организация във Фейсбук – " Влез в час с налозите " и " Вземи си касовата записка ", ще бъдат разяснявани правата и отговорностите на търгуващите в интернет и техните клиенти, както и опциите им да подадат сигнал, в случай че попаднат на неточен търговец.

ОЩЕ Пожарна охрана ТЕМАТА:





Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР