Онлайн търговецът на дребно Ozon не възнамерява да изплаща дивиденти

...
Онлайн търговецът на дребно Ozon не възнамерява да изплаща дивиденти
Коментари Харесай

Голям руски търговец няма скоро да изплаща дивиденти

Онлайн търговецът на дребно Ozon не има намерение да изплаща дивиденти в обозримо бъдеще, а всички вероятни доходи ще бъдат ориентирани към развиването и разширението на бизнеса.

„ Никога не сме заявили или плащали парични дивиденти по нашите елементарни акции. Възнамеряваме да задържим всички налични източници на ликвидност и бъдещи вероятни облаги, с цел да финансираме развиването и разширението на нашия бизнес, и не планираме да заявяваме или плащаме парични дивиденти в обозримо бъдеще ", показва в годишния доклад на компанията.

Всяко бъдещо решение по отношение на оповестяването и изплащането на дивиденти, в случай че има такива, ще се взема по преценка на акционерите на сдружението на общото заседание.

По-рано финансовият шеф на компанията Игор Герасимов сподели, че Ozon не възнамерява да издава спомагателни акции в близко бъдеще, с цел да докара компанията до оперативна облага. Той добави, че по предварителни данни първото тримесечие на 2022 година демонстрира наклонност към възстановяване на оперативните резултати по отношение на четвъртото тримесечие на 2021 година „ Има проекти през 2023 година да работим като бизнес, който, меко казано, има обичайно показване във връзка с оперативната успеваемост “, сподели той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР