Онлайн конференция на тема Политиката по климата и Зелената сделка

...
Онлайн конференция на тема Политиката по климата и Зелената сделка
Коментари Харесай

Сдружение ГЕРБ организира онлайн конференция за политиката по климата и Зелената сделка

Онлайн конференция на тематика " Политиката по климата и " Зелената договорка " - провокации и благоприятни условия " ще се организира на следващия ден, 1 декември 2020 година (вторник) от 10.00 часа. Организатор на форума е Сдружение „ Граждани за европейско развиване на България “ в съдействие с Фондация „ Конрад Аденауер “ и Центъра за европейски проучвания „ Вилфрид Мартенс “, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Във фокуса на диалозите ще бъдат настоящите провокации и благоприятни условия пред политиката по климата и Европейската зелена договорка. По време на събитието ще бъдат показани работата и ограниченията взети в тази посока на равнище Европейски Съюз и на национално равнище.

Онлайн конференцията ще бъде открита от ръководителя на Сдружение „ Граждани за европейско развиване на България “, заместник-председател на Политическа партия ГЕРБ и кмет на София - Йорданка Фандъкова. Встъпителни речи ще създадат и вицепремиерът Томислав Дончев, ръководителят на Бюрото на Фондация „ Конрад Аденауер “ в София Торстен Гайслер и изпълнителният шеф на Центъра за европейски проучвания „ Вилфрид Мартенс “ Tоми Хухтанен.

Сред представителите на форума ще бъдат ръководителят на енергийната комисия в Народното събрание Валентин Николов, заместник-министърът на енергетиката Жечо Станков, ръководителят на дирекция „ Международни връзки, Европа и изменение на климата “ в немското Федерално министерство на околната среда, отбрана на природата и нуклеарната сигурност доктор Карстен Зах и изпълнителният шеф на Центъра за европейски проучвания „ Вилфрид Мартенс “ Tоми Хухтанен. Модератор на дебата ще бъде ръководителят на Комисията по околната среда и водите в Народното събрание Ивелина Василева.

Във видеоконференцията присъединяване са удостоверили още представители от 13 дипломатически задачи в България, шефът на Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР) за България Анка Йонеску, непрекъснатият представител на Световната банка за България, Чешката република и Словакия Фабрицио Дзарконе, ръководителят на Управителния съвет на Българската търговско-промишлена палата Цветан Сименов, ръководителят на КНСБ Пламен Димитров, заместник-генералния шеф на Национален институт по метеорология и хидрология проф. Таня Маринова, заместник-председателят на УС на Асоциацията на индустриалния капитал в България Румен Радев, представители на Представителството на Европейската комисия в България и представител на Европейската капиталова банка. Във форума ще вземат участие и близо 250 членове и симпатизанти на ГЕРБ от цялата страна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР