Онлайн достъпът до декларациите за конфликт на интереси и имуществено

...
Онлайн достъпът до декларациите за конфликт на интереси и имуществено
Коментари Харесай

Само хората на власт с публични имотни декларации

Онлайн достъпът до декларациите за спор на ползи и имуществено положение на хората, които заемат висши държавни длъжности, ще е вероятен, единствено до момента в който те са на власт. Това следва от мнение на Комисията за отбрана на персоналните данни до Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добито имущество, която се занимава с декларациите (КПКОНПИ).

В момента на уеб страницата на Сметната палата, която до неотдавна водеше регистъра на имотните заявления, могат да се открият и документи на магистрати, депутати, министри и така нататък, които към този момент не заемат обществените си длъжности.

От КПКОНПИ желаеха мнението за персоналните данни по отношение на общия еврорегламент за тях (GDPR), който влезе в действие на 25 май.

От декларациите на хората на висши позиции, не би трябвало да се заличават имената им. Това обаче не се отнася за ЕГН, адрес, номера на банкови сметки и на документи за идентичност, подписи.

Колкото до декларациите на по-дребните служители държавната администрация, съгласно комисията за персоналните данни би трябвало да се разгласяват единствено тези за спор на ползи. За тях могат да се оповестяват единствено три имена, месторабота и служба.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР