Омбудсманът изпрати препоръка до правосъдната министърка , в която настоява

...
Омбудсманът изпрати препоръка до правосъдната министърка , в която настоява
Коментари Харесай

Омбудсманът се застъпи за бъдещи юристи пред Министерството на правосъдието

Омбудсманът изпрати рекомендация до правосъдната министърка, в която упорства всички приключили студенти по право да получат опция да се явят на изпита за придобиване на юридическа дееспособност до края на тази година.
Повод за тази рекомендация е постъпилата в институцията на публичния бранител подписка от, които желаят равнопоставеност за всички дипломирани по специалността през януари и февруари т.г., да могат да се явят до края на 2021 година на изпита за.
 Омбудсманът изиска от Министерство на здравеопазването документът за имунизация против Коронавирус да е безвъзмезден Омбудсманът изиска от Министерство на здравеопазването документът за имунизация против Коронавирус да е безвъзмезден
Омбудсманът Диана Ковачева изиска в рекомендация от министъра на опазването на здравето проф. доктор Костадин Ангелов да разпореди инспекция на случ...
„ Към омбудсмана се обърнаха студенти от Юридически факултети с молба за подпомагане по отношение на провеждането на изпити за юридическа дееспособност през актуалната година. В писмото си показват, че намират за незаслужено една част от приключилите компетентност „ Право “ през тази година да имат опция да се явят на изпита за юридическа дееспособност през м. ноември 2021 година, а друга част – най-рано през м. април 2022 година “, написа омбудсманът.
Доц. Ковачева добавя, че студентите оферират разнообразни разновидности за разрешаването на казуса – да бъдат изменени периодите за подаване на документи за явяване на изпит за придобиване на юридическа правоспособност; смяна на графика за осъществяване на изпитите - да бъде плануван още един изпит за м. декември 2021 година, с изключение на планувания за м. ноември; подаването на заявките за допускане до изпита да бъде със период до 31 август 2021 година, само че да се удължи срокът за подаване на останалите документи – заверена стажантска брошура и подписан от ментор самостоятелен проект или допускане (само за тази година) понижаване на стажа от 6 на 5 месеца.
„ Предвид необикновената обстановка, зародила в резултат на разпространяването на COVID-19 и на съображение Закона за омбудсмана, се обръщам към Вас с рекомендация за разглеждане на опцията приключилите студенти да се явят на изпита за юридическа дееспособност до края на актуалната година “, упорства омбудсманът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР