Омбудсманът Диана Ковачева изпрати препоръка до председателя на Асоциацията за

...
Омбудсманът Диана Ковачева изпрати препоръка до председателя на Асоциацията за
Коментари Харесай

Омбудсманът се моли на бързите кредити: Дайте отсрочка на гражданите

Омбудсманът Диана Ковачева изпрати рекомендация до ръководителя на Асоциацията за отговорно небанково кредитиране (т.нар. компании за бързи кредити) Николай Цветанов, в която го осведоми, че доста жители търсят подпомагане от институцията на публичния медиатор, оповестиха от пресцентъра на гражданския бранител. В жалбите си хората показват, че заради изключителното състояние, въведено поради ковид, те са мощно затруднени или в цялостна неспособност да погасяват изтеглените бързи заеми и търсят опция за краткотрайна пролонгация на своите отговорности.

Припомняме, че омбудсманът към този момент потърси поддръжка от Народното събрание за жители със отговорности и запори отпреди изключителното състояние, както и от асоциацията на колекторите, от където към този момент дадоха обещание, че ще проявят схващане към хората в интервала на пандемия.

„ Граждани, изгубили работата си, които към този момент са на трудовата борса или им следва това, се притесняват, че няма да могат да заплащат потребителските си заеми към небанковите финансови институции. Те се тормозят за здравето и живота на своите близки, за посрещането на обикновени потребности и не на последно място, за последствията от неплащане на потребителските си заеми “, написа омбудсманът до Цветанов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР