Омбудсманът Диана Ковачева е оказала влияние на заместничката си Елена

...
Омбудсманът Диана Ковачева е оказала влияние на заместничката си Елена
Коментари Харесай

Диана Ковачева ли натисна зам.-омбудсмана да се оттегли?

Омбудсманът Диана Ковачева е оказала въздействие на заместничката си Елена Чернева-Маркова да подаде оставка от поста си. Това довериха пред Lupa.bg народни представители от опозицията.

Чернева беше в късия лист на президента Румен Радев за длъжностен министър-председател, само че през вчерашния ден сутринта изненадващо подаде оставка. Малко по-късно президентът разкри, че тя е била негов любимец за длъжностен министър председател.

„ Учудих се на мълчанието ви - по какъв начин по този начин не питахте за аргументите? Имало ли е напън, за какво не се инициира чуване, по какъв начин по този начин тъкмо през вчерашния ден?

Тя бе единствената фигура, която директно или индиректно не е близка с никоя политическа партия. И единствена в листата, за която може да твърдим, че няма несъответственост ”, непосредствено съобщи президентът.

Самата Елена Чернева-Маркова пък сбито уточни, че е подала оставка, „ тъй като не утвърждава всяка една служба, която позволява политически ангажимент ”.

„ Още преди десетина дни, по време на диалозите, от ГЕРБ са разбрали, че Румен Радев се е ориентирал към фигурата на зам.-омбудсмана. И са задействали Диана Ковачева да я обработи - с претекста, че не й би трябвало в този миг да се нагърбва с тази задача и така нататък Абсурдно е да напусне по собствено желание, в случай, че й оставаха няколко дни до това да стане омбудсман ”, разкриха пред Lupa.bg депутати.

Както към този момент стана ясно, домовата книга на президента е сведено единствено до няколко имена, някои от които мощно политизирани. Който е да избере Румен Радев за длъжностен министър председател, ще е лице, обвързвано или с ГЕРБ, или с Движение за права и свободи.

„ Като принудиха Елена Чернева-Маркова да се отдръпна, Бойко на процедура демонстрира конституционната отпадналост на Христо Иванов и сие. Нали видяхте и Радомир Чолаков какво споделя през днешния ден – " на колене молихме ПП-ДБ да не пипат пълномощията на президента... ”, разясниха още от опозицията.
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР