Олимпийският шампион в маратона Елиуд Кипчоге ще се фокусира върху

...
Олимпийският шампион в маратона Елиуд Кипчоге ще се фокусира върху
Коментари Харесай

Кипчоге ще гони победа на маратона в Лондон, а не световен рекорд

Олимпийският първенец в маратона Елиуд Кипчоге ще се концентрира върху успеха на Лондонския маратон, а не върху офанзивата на международния връх. Кениецът пропусна да поправя върховия резултат на сънародника си Денис Кимето от 2:02:57 часа в Берлин през септември предходната година, само че даде обещание да се завърне по-силен и да опита да нападна върха в бъдеще.

“Трасето в Лондон е предизвикателно и с всички топатлети, които ще бягат там, е значимо да се концентрирам върху успеха и да забележим дали върхът ще падне”, сподели Кипчоге от Елдорет.

Етиопецът Кенениса Бекеле към този момент разгласи, че има намерение да нападна международния връх в маратона, откакто към този момент държи върховите достижения на планетата на 5000 и 10 000 метра.

“Моята цел е да имам този връх в маратона преди да се откажа от атлетиката. Искам да имам този връх. Разбира се, трасето не е елементарно. Трябва да го опитам. Ако прибавя този връх към тези на 5000 и 10 000 м, ще бъде особено. Това е моята огромна цел”, показа Бекеле.
.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР