Олимпийският шампион САЩ допусна второ поражение в турнира по кърлинг

...
Олимпийският шампион САЩ допусна второ поражение в турнира по кърлинг
Коментари Харесай

САЩ допусна второ поражение в турнира по кърлинг в Пекин

Олимпийският първенец Съединени американски щати позволи второ проваляне в шампионата по кърлинг за мъже на Игрите в Пекин. Американците отстъпиха пред Норвегия с 6:7 и към този момент са с актив 2-2, делейки четвъртото място във краткотрайното класиране в предварителната фаза с тимовете на Канада, Китай, Норвегия и Руския олимпийски комитет.

Водени от скипа си Стефен Валстад, норвежците надвиха в оспорвана среща със Съединени американски щати и не престават борбата за класиране на полуфиналите.

Световният първенец Швеция, който е и любимец за купата в Пекин, се оправи с Канада със 7:4 и продължава без проваляне в надпреварата. Шведите, водени от скипа си Никлас Един, са водачи в подреждането с 4 триумфа от 4 срещи.

Швейцарците реализираха трета победа в Пекин откакто надвиха над Дания с 8:6 и заемат второ място във краткотрайното класиране с баланс 3-1.

Италия пък позволи трета поредна загуба и остава без победа от трите си срещи откакто отстъпи пред Китай с 9:12.

В груповата фаза на олимпийския шампионат по кърлинг при мъжете вземат участие 10 тима. Най-добрите четири ще се класират на полуфиналите, а финалът е на 19 февруари.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР