Олимпийските шампионки от ансамбъла по художествена гимнастика ще участват за

...
Олимпийските шампионки от ансамбъла по художествена гимнастика ще участват за
Коментари Харесай

Златните момичета разчувстваха всички: Малко е стряскащо, че след близо 20 дни няма да идваме повече в залата

Олимпийските шампионки от ансамбъла по художествена гимнастика ще вземат участие за последно на съревнование на Световното състезание в Япония през идната седмица.

Световната купа е единственият златен орден, които липсва в невероятната кариера на Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова, Ерика Зафирова и Лаура Траатс.

Грациите организират последни тренировки в зала " Раковски " и споделиха упованията си преди шампионата, който е финален за тях като тим.

" Малко е стряскащо, че след близо 20 дни няма да идваме повече в залата, да сме по през целия ден тук, да упражняваме. Да, по-емоционални са тренировките в този момент, само че виждам да не изпадаме доста в такива страсти. Тези девойки са прелестни и в никакъв случай не ми е било мъчно да им бъда капитан. Искам да благодаря доста на нашите треньорки Весела Димитрова и Михаела Маевска, тъй като без тях нищо от това, което постигнахме нямаше да е допустимо. Те са в действителност един доста добър екип. Весела Димитрова, както постоянно е казвала, ни учеше и ни приготвяше са космонавти и тази нейна подготовка ни направи доста мощни, с помощта на което ние успяхме да се оправим на олимпиадата. Михаела Маевска е спокойствието на нашия тим, доста сме ѝ признателни и се радваме, че беше с нас. Олимпиадата беше най-чаканото съревнование за нас, най-емоционалното и с най-перфектен край за нас ", сподели Дянкова във видео изявление за фейсбук страницата на БФХГ.

" Вече нямам самообладание да отпътуваме на международното състезание, да играем и да е най-прекрасното ни съревнование за тези пет години и да приключим по доста отговарящ метод. Искаме да се насладим на тези наши последни мигове на терена и да получим заслуженото ", добави Мадлен Радуканова.

" Изпитвам много смесени страсти, тъй като ми е доста носталгично, че повече няма да упражняваме в тази зала като тим, само че пък за сметка на това съм сигурна, че ще останем дружно в живота и ще се занимаваме с общо планове ", сподели Стефани Кирякова.

В самостоятелната конкуренция България ще бъде показана на международното състезание от Боряна Калейн и Татяна Воложанина.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР