Олимпийски шампионки! Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова

...
Олимпийски шампионки! Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова
Коментари Харесай

Ансамбълът: За тези сълзи мечтаехме в последните 5 години

Олимпийски шампионки! Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова демонстрираха, че фантазиите се сбъдват!

От 5 години девойките упражняват за този момент - да бъдат най-хубави на Игрите в Токио и да чуят българския химн. У нас грациите ще се приберат с първия златен орден за родната гимнастика от най-авторитетния състезателен конгрес на планетата.

" Откакто са ни събрали, единственото ни предпочитание беше да сме олимпийски шампионки. Не сме си пожелавали международна и европейска купа. Казвахме си " Нека в този момент да е по този начин, само че единствено на олимпийските игри всичко да е наред ". Почти всяка година имахме международно и европейско, купата все ни се измъкваше. Казвахме си " Дай, Боже да ни чака олимпийската купа " и не щеш ли това е реалност. Дори госпожа Илиана Раева споделяше, че всяко едно съревнование е подготовка за олимпийските игри. Това, че успяхме да реализираме фантазията си, е нереално ", обявиха девойките от ансамбъла.

Снимка: Lap.bg

Минути след триумфа си в Токио, те към момента не осъзнаваха какво са постигнали.

" За тези сълзи сме си мечтали последните 5 години и всяка заран сме се събуждали само и единствено с мисълта какъв брой доста желаеме да стигнем до тук. Имам възприятието, че някой ще ме ощипе по-късно и ще се събудя на картоненото легло и ще би трябвало отново да изживея днешния ден - доста е ужасно. Истина е! Не мога да допускам. Благодарим ти, Господи! Защото този орден е нашето знамение! ", разказа възприятието Стефани Кирякова.

Снимка: Reuters

" Много сме щастливи. Трудът ни се възнагради. Наистина работихме доста през последните 5 години, минахме през доста неща. Чакахме това наше знамение и то се случи. Това значи доста за нас. Ние се възхищаваме на всички български гимнастички. Имаме страхотни образци. Да станем олимпийски шампионки е неповторимо. Не мога нищо да кажа ", прибавиха другите девойки.

Титлата е трета за България от олимпийските игри в Токио. Златни медали завоюваха още боксьорката Стойка Кръстева и каратистката Ивет Горанова. Със сребро се окичи Антоанета Костадинова в стребата, а в битката имаме два бронза - на Тайбе Юсеин и Евелина Николова.

Снимка: Lap.bg

" Последните няколко седмици плакахме непрекъснато. Първо от наслада за всички български спортисти, които печелиха медали и представяха България. Искаме да ги поздравим всички. Плакахме с тях, радвахме се с тях. Молехме се да има малко правдивост и за нас. Благодарим на всички, които са станали толкоз рано да ни поддържат. Усещахме, че през всички тези години не стопират да ни поддържат и да ни споделят, че златото ще е наше. На нашите треньори, на всички, които работят с нас... Ние сме едно огромно семейство ", обявиха девойките и не пропуснаха да упоменат и Елена Бинева и Теодора Александрова, които също бяха част от ансамбъла първоначално, само че се отдръпнаха поради травми.

" Теди игра първата година с нас, с нея спечелихме първия си орден от международно състезание. Искаме да кажем на Ели, че доста я обичаме. Тя беше до последно с нас и още е ", обявиха те.

Снимка: Reuters

Част от златните медалистки евентуално ще прекратят спортната си кариера скоро, само че не и преди международното състезание през октомври в Япония. А след тежките съчетания и триумфа е време за... отмора.

" Ще се върнем още веднъж в Япония. Само след 2 месеца тук има международно състезание и най-вероятно това ще бъде завръщането за финален път като тим. Всичко, което би трябвало, направихме, и това е нашият желан край. Световното е един бонус, за който се надяваме, че ще приключи по същия метод. И към този момент с лекост да кажем " Това беше! ". В близкото бъдеще ни чака отмора и малко успокоение ", безапелационни са девойките.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР