Окръжният съдия Ванеса Барайцер от Централния наказателен съд в Лондон

...
Окръжният съдия Ванеса Барайцер от Централния наказателен съд в Лондон
Коментари Харесай

Съдът в Лондон отказа да предаде Асанж на САЩ


Окръжният съд ия Ванеса Барайцер от Централния углавен съд в Лондон заяви, че Джулиан Асанж няма да бъде екстрадиран в Съединени американски щати , където има повдигнато обвиняване в шпионаж. Според нея, в случай че основателят на Уикилийкс бъде екстрадиран той може да се самоубие, съобщи БГНЕС.

През 2010 година Асанж беше упрекнат в Швеция в полов тормоз и обезчестяване. От юни 2012 година той се укриваше в еквадорското посолство в Лондон , където беше арестуван на 11 април 2019 година по искане на Съединени американски щати. Съд в Лондон го призна за отговорен за нарушение на изискванията за гаранция и го о съд и на 11 месеца затвор.

Министерството на право съд ието на Съединени американски щати е завело 18 наказателни обвинявания против австралиеца Асанж. Той е упрекнат в закононарушения, свързани с най-големия случай на откриване на класифицирана информация в историята на Съединените щати. В резултат на публикуването на тези материали в платформата WikiLeaks, на обществеността станаха известни редица закононарушения, осъществени от американски бойци в Близкия Изток.

По всички обвинявания в Съединени американски щати Асанж ще получи при съд а до 175 години затвор.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР