Окръжният съд в Бургас потвърди мярката за неотклонение задържане под

...
Окръжният съд в Бургас потвърди мярката за неотклонение задържане под
Коментари Харесай

Потвърдиха мярката на Деян Дичев

Окръжният съд в Бургас удостовери мярката за неотклонение " задържане под стража ", наложена на Деян Дичев за укривателство на части от натрупа на строителния служащ Юмер Мехмед, както и за укривателство на оръжието на закононарушението. Мярката на обвинения бе наложена преди седмица от Районния съд в морския град. Окръжните магистрати не позволиха медии до съвещанието, защото обвиненият Дичев и юристът му поискали то да се организира при закрити врата. Обвиняемият е декларирал пред правосъдния състав, че е оказал помощ и ще продължи да спомага на следствието, оповестиха от Окръжния съд в Бургас, напомня Darik news.

28-годишният Юмер бе разгласен за търсене на 4 август. Части от тялото му бяха открити дни по-късно в мочурище покрай езерото " Вая " в Бургас. Останките бяха открити откакто Дичев персонално е завел проверяващите до мястото. Там бяха открити бидони, а вътре в черни чували елементи от натрупа на Юмер Мехмед. Няколко дни по-късно служители на реда откриха и огнестрелното оръжие, с което е погубен младият мъж.

Пистолетът бе открит в аспирация на заведение в Дома на националната войска в Бургас, чийто наемател е Дичев. Обвинението на прокуратурата е, че е взел участие в преместването, а не в разфасоването. " Ако се одобри, че той е взел участие в преместването и укриването - значим е претекстът. Защо го е направил? Това също би трябвало да бъде изяснено, с цел да може да стане ясно на цялата общност аргументите да го направи. Възможно е той да се опасява от една добре смазана машина. Не може да се одобри нещо, че е направено, щом няма доказателства ", сподели юристът на Дичев, Борислав Янков.

Той посочи, че " посредством " на показанията на Деян Дичев се е стигнало и до разкриването на натрупа на брокерката на недвижими парцели Теодора Бахлова. 47-годишната жена бе в неопределеност от 29 октомври предходната година, когато излезе от вкъщи си на улица " Оборище " 38 в Бургас. На 25 август тази година остатъци от тялото на Бахлова бяха открити заровени в Парцел 12 в бургаските гробища.

Според проверяващите, тялото на Бахлова е престояло повече от три месеца в бидон със мощна киселина в частно жилище, след това бидонът е бил изместен в търговски обект. След това са подхванати дейности за прикриване на закононарушението.

Към момента обвинен за убийствата на брокерката на неджими парцели и строителния служащ е Станимир Рагевски, другар на Дичев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР