Окръжният съд в Бургас осъди частния съдебен изпълнител Тотко Колев,

...
Окръжният съд в Бургас осъди частния съдебен изпълнител Тотко Колев,
Коментари Харесай

Осъдиха ЧСИ Тотко Колев, свързан с продажбата на либийския танкер Бадр

Окръжният съд в Бургас осъди частния правосъден реализатор Тотко Колев, чието име закупи социална известност към, на 1 година и 6 месеца " отнемане от независимост ", което наказване отсрочи за изпитателен период от 3 години, за нарушение на служебните му отговорности.

Окръжните магистрати признаха подсъдимия за отговорен в това, че в качеството си на длъжностно лице заемащо отговорно служебно състояние, е нарушил служебните си отговорности при продажба на парцел, с което ощетил Община Несебър с 98 800 лв.. Това оповестиха от пресслужбата на съда.

По делото се е открило съществуване на незаконна скица за непозволено придобиване на общински парцел. Става въпрос за продажба на парцел в землището на село Емона. Според обвинителния акт Колев издал разпореждане, с което упълномощил на взискателя И.И. недвижимия парцел без единодушието на Службата по вписванията в Несебър. Няколко месеца по-късно Колев направил и списък без чаканото позволение за забрана и без осъществена инспекция на собствеността.

Подсъдимият е лишен и от правото да заема длъжността " частен правосъден реализатор " за период от 5 години.

Присъдата на Окръжен съд - Бургас може да бъде обжалвана или протестирана в 15-дневен период.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР