Окръжната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняем пътен полицай затова,

...
Окръжната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняем пътен полицай затова,
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на пътен полицай от Пловдив за взимане на подкуп

Окръжната прокуратура в Пловдив притегли като обвинен пътен служител на реда по тази причина, че на 30.09.2022 година в качеството си на длъжностно лице - младши автоконтрольор в бранш " Пътна полиция ", е изискал и получил от водач сумата от 50 лв., с цел да не му сформира акт за административно нарушаване по Закона за придвижване по пътищата, съобщи Българска национална телевизия.

Шофьорът е подал сигнал, че след погрешно прекосяване по затворена за придвижване улица в Пловдив е спрян от пътен патрул. По негови думи, пътните служители на реда са поискали сумата от 50 лв., с цел да не го глобяват. Той снимал банкнотата, преди да им я съобщи и по-късно алармирал органите на реда.

Служители на отдел " Вътрешна сигурност " са реагирали незабавно. На място, взаимно със чиновници на ОД на Министерство на вътрешните работи - Пловдив, те са открили същата банкнота у един от двамата служители на реда от патрула. Другият се разпитва и след снемане на свидетелски показания ще бъде взето отношение за неговата съпричастност. Полицаят, у който е открита банкнотата, е арестуван за 72 часа. Действията по следствието не престават.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР