Окръжната прокуратура в Хасково привлече като обвиняем и поиска вземане

...
Окръжната прокуратура в Хасково привлече като обвиняем и поиска вземане
Коментари Харесай

Постоянен арест за трафикант, опитал да пренесе опиум за над 1,6 млн. лева през Капитан Андреево

Окръжната прокуратура в Хасково притегли като обвинен и изиска взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ спямо 33-годишния немски жител А.Л. за това, че на 22.06.2021 година през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево” е пренесъл през границата на страната от Република Турция в Република България високорисково наркотично вещество – опиат, с общо нето тегло 27 кг, на обща стойност 1 620 000 лв..

По делото е открито, че обвиненият А.Л. с управлявания от него лек автомобил дошъл на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " на 22.06.2021 година Той пътувал от Турция през България за Федерална Република Германия. При осъществена щателна митническа инспекция било открито, че А.Л. пренасял високорисково наркотично вещество – опиат. Наркотикът бил разпределен в 17 пакета, облепени с тиксо и укрити във фабрична празнина сред кората на тавана и тавана на лекия автомобил.

Образувано е досъдебно произвеждане под управлението на Окръжна прокуратура-Хасково, по което следствието се прави от проверяващ митнически контрольор при отдел Митническо следствие и разузнаване „ Южна морска “.

На 24.06.2021 година обвиненият немски жител е арестуван за период от 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. На 25.06.2021 година Окръжна прокуратура-Хасково внесе в Окръжен съд-Хасково искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения А.Л.

С определение от 25.06.2021 година Окръжен съд-Хасково е почел настояването на прокуратурата и е взел мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на А.Л.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР