Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Г.К., на

...
Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Г.К., на
Коментари Харесай

Страшни неприятности за дрогиран шофьор, помолил полицаи на Околовръстното да се направят, че не са го виждали

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт по отношение на Г.К., на 32 година, да това, че е направил опит да даде рушвет в размер на 150 лв. на двама полицейски чиновник при ОД на Министерство на вътрешните работи Пловдив, с цел да не му сформират акт за административно нарушаване, че управлявал лек автомобил " Ауди “ след приложимост на наркотични субстанции – кокаин, откакто е бил лишен от това право по правосъден ред за период от шест месеца – закононарушение по член 304а във вр. чл.304 във вр.чл. 18 алинея 1 от Наказателния кодекс.

На Г.К. са повдигнати обвинявания пред съда и за това, че в изискванията на повторност, откакто е бил наказан с влезнала в действие присъда за друго такова закононарушение, е управлявал лек автомобил " Ауди “, след приложимост на наркотични субстанции – кокаин – закононарушение по член 343б ал.4 във вр. ал.3 във вр. с чл.28 алинея 1 от Наказателния кодекс, както и за това, че без съответно позволение държал високорискови наркотични субстанции – амфетамини с общо чисто тегло – 0,158 грама – закононарушение по член 354а алинея 5 във вр. ал.3 т.1 от Наказателния кодекс.

На 10 септември 2018 година, на Околовръстния път на Пловдив двама полицейски чиновници изпълнявали отговорностите си като патрул и се придвижвали по правата със служебните си мотоциклети. Те забелязали, че в насрещната пътна лента се движел лек автомобил " Ауди “, който криволичел по платното. Полицаите разпоредили да спре, откакто подали звуков и светлинен сигнал. Автомобилът карал обвиненият Г.К.  

Служителите на реда поискали шофьорската му брошура, само че той им дал единствено персоналната карта, като те открили, че свидетелството му за ръководство било отнето по правосъден ред. Те съобщили на Г.К., че ще смъкват регистрационните табели на колата, както и почнали да попълнят бланка за Акт за определяне на административно нарушаване. Обвиняемият ги молел да се създадат, че не са го виждали, тъй като колата му трябвала всекидневно. На Г.К. била взета проба с техническо средство за наркотични субстанции, която  показала, че кара след приложимост на кокаин.

Тестът за алкохол бил негативен. Служителите траяли да пишат акта, като през това време обвиненият отишъл до тях и пъхнал под досието, сложена на мотоциклета, сумата от 150 лв., увити в прегънат книжен лист.  Служителите на реда не взели парите, задържали обвинения и се обадили на дежурния проверяващ служител на реда. При осъществено претършуване в автомобила, в изискванията на необходимост, в черен калъф за очила били открити голям брой пликчета с разполагаем по тях бял прахуляк, който съгласно заключението на физико-химическата експертиза е амфетамин.

По делото са разпитани очевидци, направени експертизи, конфискувани материални доказателства и други. Спрямо Г.К. е взета от съда мярка за неотклонение " задържане под стража “.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР