Окръжна прокуратура–Пловдив внесе обвинителен акт спрямо К.С., на 45 г.,

...
Окръжна прокуратура–Пловдив внесе обвинителен акт спрямо К.С., на 45 г.,
Коментари Харесай

Съдят двама обвиняеми за умишлено убийство на 55-годишен мъж

Окръжна прокуратура–Пловдив внесе обвинителен акт по отношение на К.С., на 45 година, и Ц.П., на 44 година Те са предадени на съд за това, че на 07.07.2021 година в гр. Пловдив, в съучастничество като причинители, съзнателно умъртвили другиго – Л. Ж., на 55 година – закононарушение по чл.115, вр. чл.20, ал.2, вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

Ц.П. е направил действието при изискванията на рисков рецидив, откакто е бил осъждан на отнемане от независимост за умишлени закононарушения – подготовка на закононарушението по член 116 алинея 1 т. 12 от Наказателния кодекс.

Двамата обвинени се познавали и постоянно употребявали алкохол в региона на градинката на Джумая джамия в гр. Пловдив. Там постоянно обитавал и потърпевшият Л.Ж. Той също употребявал алкохол и около познанството си с К.С. се бил пренесъл да живее в жилището му на ул. „ Цанко Лавренов “. Л.Ж. имал регистрация за „ махленски актьор “, за което имал и карта. Той бил женен, само че със брачната половинка му не живеели дружно. Водел бездомнически метод на живот.

На 6.07.2021 година, към 15 ч., Л.Ж. се намирал в региона на Джумая джамия и пиел бира. Той видял, че на стълбите били седнали няколко младежи, измежду които и малолетно момиче. Л.Ж. се доближил към тях. Хванал момичето за ръката, придърпал го към себе си и почнал да го опипва. Това било видяно от намиращия се наоколо Ц.П. Той се възмутил и уведомил полицейски патрул.

Ц.П. съобщил за видяното и на К.С., който също се ядосал от държанието на Л.Ж. Двамата решили да го санкционират като му нанесат побой.

На 07.07.2021 година, към 22,30 ч., Ц.П. и К.С. още веднъж се намирали в региона на градинката на Джумая джамия и употребявали алкохол. По същото време и място там бил и Л.Ж. Той също употребявал алкохол. Л.Ж. се доближил към К.С. и Ц.П.. След като го видели, двамата подхванали дейности да го санкционират поради държанието му към малолетното момиче и почнали да го ударят с ръце по главата. Побоят траял към 10 минути, за което време двамата обвинени нанесли на потърпевшия повече от 20 удара в региона на главата. В един миг Л.Ж. паднал на земята и не съумял да стане. К.С. и Ц.П. видели, че е в безпомощно положение, само че не му помогнали, а седнали наоколо и траяли да използват алкохол. Минаващи край тях очевидци подали сигнал в полицията за случая. Пристигналият на място медицински екип открил, че Л.Ж. е умрял от пострадванията при побоя.

Спрямо К.С. и Ц.П. е взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “ и сега те се намират в пандиза.

Предстои Окръжен съд–Пловдив да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР