Даде се старт на делото срещу близнаците Борислав и Валентин

...
Даде се старт на делото срещу близнаците Борислав и Валентин
Коментари Харесай

УБИЙСТВОТО В ЦАЛАПИЦА: Рангел Бизюрев с пълни разкрития по случая

Даде се старт на делото против близнаците Борислав и Валентин Динкови от Цалапица, упрекнати в персонално укривателство за убийството на Димитър Малинов. За първи път през днешния ден пред съда в качеството му на очевидец ще бъде разпитан и екстрадираният у нас Рангел Бизюрев.

Бизюрев описа пред съда, че с близанците са близки другари.

,,Познаваме се от над 5 години. Димитър Малинов го познавам от повече време. Понякога сме излизали дружно, познаваме се. Не сме имали проблеми в никакъв случай. Последните две години - през едната от тях живеех в Пловдив, втората бях в Германия``, сподели още Рангел.

Рангел сподели още, че контакт с него не е имал.

,,На 20 юли вечерта бяхме с Борислав на барбекю дружно. Не повече от 1 час да сме били там и пристигнаха други хора - другари и общи познати на групата. От тях разбрах, че Димитър е приказвал всякакви работи по мой адрес - неприятни думи. Без никаква причина``.

Думите са били - " този отпадък ", " тази долна мастия " - това му е споделил общ прочут Йордан Пунгеров- думи, които доста са учудили самият Рангел, защото по негови думи двамата не са имали никакви проблеми, а единствената им среща е била един път в центъра, излиза наяве от описа пред съда.

,,Вторият път, когато го видях, отново беше инцидентно, беше в магазин на центъра. Разменихме си думите “Какво става? ", “Как си? ", " Добре съм ". Когато разбрах, че той е приказвал по този начин за мен, това доста ме ядоса. Заболя ме. Помолих Борислав да му написа, не знам къде, май по месинджър, да се забележим. Той му отговори, че си е у дома.``

Историята продължава когато Рангел и Борислав се кават в кола, която близнакът кара.

,,Тръгнахме и му казахме, че след 5 минути Борислав ще го вземе. Аз слязох по-рано от колата и изчаках във въпросната улица. Те пристигнаха двамата с колата. Спряха я. Прозорецът на Митко беше отворен, той седеше начело на седалката.``

По думи на Рангел, той се е обърнал към Митков с въпроса: Защо си приказвал по мой адрес, за какво ме псува?``

,,Той в първия миг сподели - " Няма да ти отговоря ". Аз отворих вратата и той слезе. Питах го каква е повода и какво съм му направил? Той сподели, че не е задължен и не желае да приказва с мен и няма да ми даде отговори.``

Оттам нататък стартира и спречкването сред двамата. В обясненията пред съда Рангел споделя, че е бутнал Митков веднъж с ръце в гърба, след което Митко се е опитал да го блъсне и той, само че Бизюрев се защитил. Ударите не престават известно време. Последният удар идва от страна на Рангел, когато удря Митко в корема и той се блъска в дърво.

,,Тогава той падна на земята и сподели “Спри, доста неприятно ме удари ". Тогава стопирах, върнах се, качих се при Борислав в колата. При качване в колата го видях по какъв начин се изправя, само че единствено това. Потеглихме. Преди да излезем на основната улица, споделих на Борислав " Спри колата ", той обърна. Спря колата. Аз слязох и се върнах в улицата. Митко беше на повече от 20 метра от мястото, където падна. Нямаше признаци на живот. Очите му бяха отворени.``

Рангел споделя, че по-късно е ревизирал пулса нееднократно и не е усетил безусловно никакви признаци на живот.

,,Върнах се при Борислав, качих се в колата и му споделих, че нещо не е наред и че Митко май е умрял и е мъртъв. Доближихме Митко, фаровете го осветиха. Слязохме. Борислав също го погледна и му ревизира пулса, само че нямаше смяна. Каза ми " Вземи му телефона ", качихме се в колата и потеглихме в неразбираема посока. Не споделях накъде да кара. Той ми сподели " Изкарай му СИМ картата и счупи телефона на две ". Аз го направих.

След като хвърлят телефона и персоналната карта на Митков в канал, двамата се връщат при Митко и го заварват без никаква смяна.

,,Бях в потрес, суматоха. Не можех да взимам никакви решения, не бях в положение. Когато се върнахме на същата улица - влязохе с колата. Оттам двамата поставят натрупа в багажника. След това Борислав се обажда на Валентин и му споделя да подготви кирка и лопата.

,,Отидохме на въпросното място, където беше заровен Митко. Валентин пристигна с друга кола. Донесе кирката и лопатата. Борислав отвори багажника. Валентин също видя Митко. И тримата го видяхме още веднъж. Нищо не се беше трансформирало. Валентин също му ревизира пулса. Само това от негова страна. Отидохме на 20-30 метра от пътя и Борислав и аз изкопахме дупката, Валентин не е помагал. Пренесохме Митко, сложихме го в дупката. Заровихме го. След което си тръгнахме. Това е. Освен мен различен не е удрял Митко. Борислав стоеше в колата ".

Бизюрев изясни още, че Валентин не е бил наясно за какво отива да носи лопатите и че строителните боклуци са поставени от близнаците:

" Обадиха ми се по телефона. Аз сутринта в петък имах спогодба да отида на море с другари. Валентин ми звънна и ми сподели, че вечерта по някое време ще отидат и ще сложат строителни боклуци на мястото. Категорично не съм ги карал да го вършат. Тръгнах си с Борислав от мястото, където заровихме Митко, а Валентин с неговата кола. Не помня къде да кирките и лопатите. Митко ме предизвика, по тази причина го е ударих ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР