Окръжна прокуратура - Пловдив привлече като обвиняеми и задържа полицейски

...
Окръжна прокуратура - Пловдив привлече като обвиняеми и задържа полицейски
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинения на задържаните в Пловдив полицаи

Окръжна прокуратура - Пловдив притегли като обвинени и задържа полицейски чиновници и техни съучастници за закононарушения, свързани с опиати, закононарушения срещу правораздаването и похищение, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

Окръжна прокуратура - Пловдив притегли като обвинени С.Х. и А.К., полицейски чиновници от 3 районно управление (на МВР) към ОД на Министерство на вътрешните работи - Пловдив, за това, че на 5 април 2021 година, в село Болярци, обл. Пловдив са се пробвали да придобият към 500 кг марихуана, от обект на компания, която я създава с съответно позволение.

Обвиняемите са се възползвали от служебното си състояние.

С.Х. е упрекнат и за това, че на 31 март 2021 година, в Пловдив, като шеф на 3 районно управление (на МВР) към ОД на Министерство на вътрешните работи - Пловдив е склонил длъжностно лице от проверяващите органи да наруши свое служебно обвързване, като са осъществени претършуване и изземване в база на пловдивска компания и е формирано досъдебно произвеждане, без да са налице законови учредения за това и макар експлицитните инструкции на Районна прокуратура - Пловдив. Спрямо С.Х. е повдигнато обвиняване и за това, че на 19 май 2021 година, в Кричим в автомобила си е държал 50 броя патрони за огнестрелно оръжие, като не е взел нужните ограничения за сигурност.

По същото досъдебно произвеждане като обвинени за похищение са привлечени полицейският чиновник А.К., както и Д.Д. и С.И., за това, че са отвлекли 28-годишен мъж и е проявена особена свирепост към отвлеченото лице. Обвиняемите Д.Д. и С.И. не са полицейски чиновници. Според следствието, отвличането е обвързвано с наркотични субстанции. С.И. е притеглен като обвинен и за държане и разпространяване на 23,2 грама амфетамин и 7,7 грама марихуана.

Четиримата обвинени - С.Х., А.К., Д.Д. и С.И., са арестувани за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Утре Окръжна прокуратура - Пловдив ще внесе искане в съда за установяване на мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на тях.

Най-тежкото, планувано от закона наказване за обвинените А.К., Д.Д. и С.И., упрекнати за похищение е от 10 до 20 година отнемане от независимост или пожизнен затвор. Най-тежкото, всред плануваните от закона санкции за закононарушенията, в които С.Х. е упрекнат, е от 3 до 8 година отнемане от независимост.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР