Окръжна прокуратура-Пловдив извършва разследване по досъдебно производство за притежаване с

...
Окръжна прокуратура-Пловдив извършва разследване по досъдебно производство за притежаване с
Коментари Харесай

Иззеха дрога за колосална сума в Пловдив

Окръжна прокуратура-Пловдив прави следствие по досъдебно произвеждане за владение за разпространяване на наркотични субстанции. Разследването е почнало след направен и прибавен отчет на Търговско дружество " ДАНС-Пловдив ", оповестиха от държавното обвиняване.

На 21 против 22 декември в Пловдив са били арестувани двама мъже, подготвящи за укриване и превозване от Република България в Република Турция на наркотични субстанции - 115 кг екстази и 4 кг марихуана.

Установено е било, че те трябвало да бъдат укрити в автомобилни гуми за тежкотоварен камион и да бъдат превозени до Република Турция. До момента за 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи, са арестувани четирима мъже.

Подробности по случая бяха оповестени през днешния ден на взаимен брифинг на Окръжна прокуратура и ОД на Министерство на вътрешните работи, в който участваха Румен Попов, областен прокурор на Пловдив, и комисар Димитър Събчев, заместник-директор на ОД на Министерство на вътрешните работи.

Задържаните са на възраст 42, 47, 49 и 50 години. Трима от тях, които към този момент са осъждани за трафик на опиати, са задържани в квартал „ Тракия”. Четвъртият - турски жител, е бил хванат в хостел, покрай града.

„ Всички, без турчина, са престъпно проявени. Лицата, които са взели участие в схемата, са се срещнали в пандиза и след условното предварително освобождение са организирали трафика”, заяви Румен Попов, областен прокурор на Пловдив.

Дрогата била предопределена за турския пазар. Пренасяли я в авансово готови тайници в гуми за ТИР. „ Лицата са били арестувани малко преди опиатите да бъдат скрити и да тръгнат към Турция”, сподели още Попов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР