Окръжен съд във Враца наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане

...
Окръжен съд във Враца наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане
Коментари Харесай

Справедливост! Врачанският съд остави в ареста трафикант на хора от Роман, обявен за международно издирване

Окръжен съд във Враца наложи най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на М. М. от Роман. Мъжът е разгласен за интернационално търсене с европейска заповед за арест от унгарските правосъдни управляващи. Българският жител е желан за предаване, с цел да изтърпи наложено му в Унгария наказване „ отнемане от независимост “ за период от осем години. На М. М. са издадени две присъди – от съда в град Кечкемет на 14 юни 2018 година и от съда в Сегед от 20 юни 2019 година Българинът е приет за отговорен за 68 закононарушения, осъществени от него през август 2015 година Той е наказан в Унгария като съизвършител в трафик на хора - 67 мигранти, а също за нанасяне на телесни повреди на транспортираните лица, за оказване на помощ за прекосяване през държавната граница на страната на друго лице за имуществено облагодетелстване, с малтретиране на лицата в трафика и за накърняване на телесната целокупност или здравето на друго лице, като е нанесена тежка телесна щета.
„ Моля да не бъда арестуван под стража, тъй като не съм направил закононарушенията, за които съм наказан. Искам по-лека мярка, с цел да мога да си провеждам отбраната и да желая преразглеждане на двете каузи. Не искам да бъда предаден непринудено на унгарските управляващи “ – съобщи в съда М. М. Договорният му бранител, в своята защита, акцентира, че и двете каузи в Унгария са водени в отсъствието на неговия подзащитен, въпреки по същото време той да е бил на непрекъснат адрес и с непрекъсната работа в България. За делата той не е бил известен и свикан, и също изиска мярката по отношение на М. М. да бъде „ домакински арест “ или „ парична гаранция “, с цел да може той да провежда отбраната си за желаното прераглеждане на делата.
В правосъдно съвещание прокурорът поддържа направеното искане за вземането на най-тежката мярка във връзка с арестувания.
Съдът одобри, че са налице учредения за задържане на М. М., тъй като наложеното от унгарския съд наказване от 8 години отнемане от независимост е тежко, за извънредно тежки закононарушения – 68 на брой, лицето е осъждано и на този стадий има действителна заплаха от разстройване на правосъдното производството, обвързвано с европейската заповед за арест, а оттова и осъществяването на това наказване. Съдът съобрази и направеното изказване от арестувания, че не е направил закононарушенията, за които е наказан в Унгария, само че в това произвеждане доказателства в този аспект не се събират. В европейската заповед за арест в задоволителна степен са изложени всички обстоятелства и условия, относими към незаконната му активност.
Определението предстои на неотложно осъществяване, по тази причина М. М. бе арестуван в правосъдната зала и преведен в Следствения арест към Затвора във Враца.
Определението на Врачанския областен съд не е дефинитивно и предстои на обжалване и протестиране в законоустановения период пред Софийския апелативен съд.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР