Окръжен съд-Бургас счете, че доказателствата по делото срещу Тодор Давидов-Гринго

...
Окръжен съд-Бургас счете, че доказателствата по делото срещу Тодор Давидов-Гринго
Коментари Харесай

Вижте мотивите, с които съдът в Бургас остави Гринго и приятеля му Стефан в ареста

Окръжен съд-Бургас счете, че доказателствата по делото против Тодор Давидов-Гринго и неговия другар Стефан Сливков, демонстрират авансово премислена, планувана и готова незаконна съучастническа активност, указваща за съществуване на образуван дълготраен незаконен предумисъл у обвинените. Това се споделя в претекстовете, с които Окръжния съд удостовери мярката за неотклонение на двамата – задържане под стража. Припомняме, че през вчерашния ден Гринго избухна като чу, че се връща в ареста, а неговата обичана Софи Маринова се разплака, написа " Бургасинфо ".
Ето и претекстовете на съда да удостовери мярката на Тодор Давидов и Стефан Сливков, обвинени за изнудване, тежко съзнателно закононарушение по смисъла на закона.

Според въззивната инстанция, първоинстанционният съд вярно е приел на база доказателствените материали, че е налице обосновано съмнение обвинените да са направили в съучастничество незаконното действие по член 213а, алинея 2, т. 1, предл. 1 от Наказателен кодекс. В хода на досъдебното произвеждане обвиненият Стефан Сливков се е отрекъл от първичните си пояснения с изказванието, че е бил подложен на тормоз и закани от служител на реда. Настоящият правосъден състав гласоподава доверие на първичните пояснения на обвинения. Според съда, погрешно е да се смята, че щом обвинен се откаже от предходните си пояснения, те автоматизирано губят качеството си на кадърен доказателствен източник. В случая първичните пояснения на обвинения Стефан Сливков по наличие са информативни и подробни – пресъздават с детайлности конкретиката, сочеща на времето, мястото и механизма на осъществяване на действието, като съдържат елементи, които не са могли да станат известни на друго лице, с изключение на на участник в осъществяването на изнудването, осъществено в интервала от 19. 09. 2017 година до 23. 09. 2017 година по отношение на Асен Атанасов.

Окръжен съд – Бургас не показа възражението, че обвиненият Стефан Сливков е бил подложен на тормоз, закани и психологичен напън по време на първичния си разпит пред проверяващия орган. Тези изказвания въобще не намират опора в доказателствата по делото, като по същото не са налични данни за оказано на този обвинен каквото и да било непозволено влияние от страна на проверяващия орган или от други лица да даде пояснения с избрана устременост.

Определението на Окръжен съд – Бургас е дефинитивно. Правилно Районен съд - Айтос е приел, че е налице действителна заплаха обвинените Тодор Д. и Стефан С. да извършат закононарушение, в случай че не им бъде взета най-тежката мярка за неотклонение „ Задържане под стража “. Окръжен съд – Бургас счете, че доказателствата по делото, демонстрират авансово премислена, планувана и готова незаконна съучастническа активност, указваща за съществуване на образуван дълготраен незаконен предумисъл у обвинените.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР