Около идеята за актуализиране на бюджета се оформи мнозинство. Необходимостта

...
Около идеята за актуализиране на бюджета се оформи мнозинство. Необходимостта
Коментари Харесай

Георги Гьоков: Има консенсус за актуализацията на бюджета

Около концепцията за актуализиране на бюджета се оформи болшинство. Необходимостта от актуализация на бюджета, с дребни изключения в парламентарните групи, е консенсусна, сподели пред БНР Георги Гьоков, ръководител на комисията по труда и обществената политика в Народното събрание.
„ Ясно е, че без актуализация, и да има средства, те не могат да се изразходват и служебните министри няма да имат правово и законово съображение да вършат тези разноски. “

В тази галопираща инфлация е доста значимо приходите да се запазят. Без да се актуализира бюджетът, има заплаха 50-те лв., получавани от пенсионерите като спешно подкрепяне, да не могат да се изплащат след 1 октомври, разясни Георги Гьоков.

Между първо и второ четене Българска социалистическа партия ще внесе оферти, които съгласно социалистите ще оставят повече пари на пенсионерите .

„ И то ще бъде композиция сред увеличение на тежестта на коефициента застрахователен стаж, каквото е предлагането на служебното държавно управление, и преизчисляване на пенсиите с застрахователен приход от по-късна година. “

Не минават обикновено договарянията за сформиране на държавно управление , което би трябвало да е държавно управление на националното единодушие, формирано от специалисти, разяснява Георги Гьоков. По думите му договарянията наподобяват повече на пазарлъци.

Според Гьоков в тази обстановка на рецесия за сформиране на държавно управление БСП  се държи най-адекватно и отговорно .

Цялото изявление слушайте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР