Около 800 часа годишно индивидуални психологични консултации са реализирали психолозите

...
Около 800 часа годишно индивидуални психологични консултации са реализирали психолозите
Коментари Харесай

Над 800 часа годишно са консултациите в Общинския център за психологична подкрепа на училищната общност

Около 800 часа годишно самостоятелни психични съвещания са осъществили психолозите от Общинския център за психична поддръжка на учебната общественост, който работи към дирекция " Образование и юношески действия “ на Община Варна. Психолозите  работят интензивно в поддръжка на деца, възпитаници и родители, огромно внимание се обръща и на фамилната терапия. 

Основните тематики, за които се търси поддръжка при дребните възпитаници, са проблеми в образованието, при по-големите - ниска мотивация за учене в електронна среда, а в най-горните класове – проблематично държание, възрастови рецесии, под паника офанзиви. От Общинския център показват терзание, че вследствие на изолацията нарастват психо-травматичните прочувствени проблеми, тревогата от самотата и ниското самочувствие. По време на фамилните лечения са дискутирани тематики като спор деца-родители, превъзмогване на напрежението от изолацията и страховете за здравето, също по този начин разлъка сред родители и въздействие върху отношението на децата към всеки от тях. 

Основната цел на психичната консултация е да реализира поддръжка посредством даване на модерни систематични и насочени към детето и фамилията услуги. Консултациите са безвъзмездни и са ориентирани към деца, юноши, родители и педагогичен експерти. Центърът предлага психична и психотерапевтична помощ, кариерно насочване, просветителна подвижност и професионална поддръжка посредством супервизия и интервизия. Консултациите са вероятни и през ваканцията. Психологичните и кариерни съвещания се организират след записване на тел.: 0882/567 038, оповестяват от дирекция " Образование и юношески действия “ към Община Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР