Около 700 машини са обработвали пътищата от републиканската пътна мрежа

...
Около 700 машини са обработвали пътищата от републиканската пътна мрежа
Коментари Харесай

АПИ: Пътищата са почистени от снега и проходими

Около 700 машини са обработвали пътищата от републиканската пътна мрежа през последното денонощие. В областите с натоварен снеговалеж техниката е била повече от плануваното по проект за зимно разчистване на пътищата, с цел да се обезпечи безвредно пътешестване. Това заяви пред медиите инж. Иван Досев, член на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура ". Продължава обработването на настилките, снегопочистващата техника на пътноподдържащите компании е на терен повече от 24 часа.

Всички автомагистрали и първокласни пътища са почистени и проходими при зимни условия. Затворен за всички коли е най-високият старопланински проход - „ Троянски ". На места преспите доближават два метра и снеговалежът продължава. Ограничено е придвижването на тежкотоварни коли над 12 тона и прекосяването с ремаркета и полуремаркета по път II-37 Батак-Доспат и през прохода „ Превала ". Преминаването на всички коли през прохода „ Петрохан " беше краткотрайно спряно поради активиризали се лавини, заяви инж. Даниел Иваничков, шеф на дирекция „ Поддържане на пътната инфраструктура ".

Инж. Досев прикани водачите да потеглят на път с изправни коли, готови добре за зимни условия, да не подхващат рискови маневри и да съблюдават напътствията на „ Пътна полиция " и на чиновниците на регионалните пътни ръководства. Той моли водачите на тежкотоварни камиони при обмисляне на маршрутите си да избират първокласни пътища или автомагистрали, с цел да се предотврати образуването на тапи на пътища от по-нисък клас, които не са планувани за натоварен тежкотоварен трафик. Инж. Досев уточни образец с влизащите и излизащите камиони през Дунав мост 2 при Видин, които употребяват като по-пряк маршрут третокласния път III-112 Добри дол - Дреновец - Тополовец вместо първокласния път Е-79 през Монтана и Враца.

Прогнозата на метеоролозите за идващите три дни е снеговалежите да продължат, по тази причина молим водачите деликатно да възнамеряват пътуванията и да карат деликатно. Агенция „ Пътна инфраструктура " ще обезпечи безвредно пътешестване, само че е належащо и водачите да преценяват скоростта на придвижване със зимната конюнктура, уточни инж. Даниел Иваничков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР