Около 70-килограмов вълк бе повален с един изстрел от 32-годишният

...
Около 70-килограмов вълк бе повален с един изстрел от 32-годишният
Коментари Харесай

Огромен звяр: 70-килограмов вълк единак отстреля ловец в Свиленградско

Около 70-килограмов вълк бе повален с един изстрел от 32-годишният фермер и ловджия край село Студена Иван Петров на 1 юли сутринта. Дни наред звярът тормозил селото, нападайки стада с овци и кози. Последната му жертва била добродушно пасяща си коза, на която прегризал гърлото, оповестява „ Старият мост “.

Пастирът, извел стадото на паша, се развикал и хищникът побягнал, изоставяйки плячката си. Овчарят неотложно се обадил по мобилния телефон на Иван Петров за кървавото нахлуване на единака.

Иван незабавно сграбчил карабината си с оптичен мерник и застанал на пусия покрай мъртвото добиче. След към час вълкът се върнал да отмъкне жертвата си. Изчаках го да се приближи на към 150 метра и го гръмнах в гърдите, споделя стрелецът, който като се изключи че е ловджия, отглежда 300 овце в лична плантация. Един изстрел бил задоволителен да умъртви кръвожадния звяр.

Голям напор на вълци в региона на местността Карабаша се следи от седмици. Хищниците били толкоз нагли, че влизали даже в близките села, отмъквайки овце, кози, дребни телета.



Преди седмица с леката си кола ударих вълк на пътя до разклона за с. Дервишка могила, показа Иван Петров. Изведнъж изскочи от канавката пред колата и не можах да го избегна, описа той. Въпреки че ударът бил сериозен, звярът се изправил, изтръскал се и избягал.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР