Около 600 000 отделни сгради в Истанбул са застрашени да

...
Около 600 000 отделни сгради в Истанбул са застрашени да
Коментари Харесай

Земетресение може да унищожи Истанбул

Около 600 000 обособени здания в Истанбул са застрашени да бъдат разрушени при положение на мощно земетресение , каквото се чака да раздруса турския мегаполис, предизвести министърът на околната среда и урбанизацията Мехмет Йозхасеки, осведоми ДАРИК.

" Сега има действителна опасност от земетресение , което се чака да се случи в Истанбул, което ни плаши всички. Всички учени споделят това. Както нашите учени настояват, това земетресение ще се случи най-вероятно след 15 години, би трябвало ли в този момент да се занимаваме с това? Около 600 000 обособени здания наподобява са изложени на риск в Истанбул ", сподели Йозхасеки в централната анадолска провинция Коня по време на събитие за градски трансформации, заяви в. „ Хюриет дейли нюз “.

Министърът допълнил, че доста общини в цяла Турция правят неправилни работи по планове за градско обновяване, до момента в който разказва постройките в западните страни като " по-солидни " спрямо тези в Турция. На доста места, претърпели градска промяна, съгласно Йозхасеки, доста кметове са разрешили на строителите да унищожават здания и по-късно им разрешат да се реконструират по " противен метод ".

Министърът също по този начин засегна въпроса за мощното земетресение , което Истанбул чака, което съгласно учените може да се случи през идващите 15 до 30 години. Той добави, че чиновниците би трябвало да вземат защитни ограничения против земетресение то, цитирайки го като причина, заради която министерството " прави всичко допустимо ".

" Ето за какво работим. Взехме всички защитни ограничения, взимайки поради реалността; подготвихме инфраструктурата, осъзнаваме проблемите. Направихме презентации пред нашия президент и министър-председателя. Ние им обяснихме компликациите, които можем да срещнем по въпроса за градската промяна. Казахме им, че би трябвало да обявим тази готовност, защото би трябвало да създадем всичко допустимо за разрешаването на този проблем и надлежно да обявим мобилизацията ", сподели министърът.

Земетресение с магнитуд от над 7 по скалата на Рихтер се чака да се развихри в района на Мармара в близко бъдеще, съобщи ръководителят на Обсерваторията в Кандили от Халук Йозенер на 17 август. На тази дата беше маркирана 18-тата годишнина от земетресение то през 1999 година, при което за секунди починаха близо 18 000 души в северозападна Турция.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР