Около 450 чужденци или палестинци с двойно гражданство получиха разрешение

...
Около 450 чужденци или палестинци с двойно гражданство получиха разрешение
Коментари Харесай

19 българи са в списък на „Хамас“ с разрешение да напуснат Ивицата Газа

Около 450 чужденци или палестинци с двойно поданство получиха позволение да изоставен палестинската територия, написа.Според публикуван от " Хамас " лист, измежду тях са и 19 български жители. От данните в листата излиза наяве, че някои от българите са с идентични семейства и евентуално от едно семейство, както и че измежду тях има бебе на няколко месеца и шест деца.

За първи път от началото на войната сред Израел и " Хамас " граничният пункт Рафа на границата сред Ивицата Газа и Египет е отворен. Освен пропускането на хора с непознато поданство е контрактувано още да бъдат превозени тежко ранени палестинци, които ще бъдат лекувани в египетски лечебни заведения. В същото време към Ивицата беше позволена нова колона тирове, пренасящи филантропична помощ.

Стотици хора са в очакване да изоставен територията на линията Газа. Малко преди 8 сутринта първите чужденци, които към този момент 26 дни са блокирани в палестинската територия, са получили позволение да преминат в Египет.

Това стана допустимо след постигането на съглашение сред " Хамас ", израелските управляващи и Египет, за което са посредничили Катар и Съединените щати.

В лист на палестинската формация се показва, че 450 жители на няколко задгранични страни са получили позволение да изоставен Газа. Сред тях 19 души с български паспорти, жители на Австралия, Австрия, Индонезия, Йордания, Финландия, Чехия и Япония.

В описите на " Хамас ", оповестени онлайн, участват както имената, по този начин и номера на паспорти и телефонни номера на чужденците. От данните в листата излиза наяве, че някои от българите са с идентични семейства и евентуално от едно семейство, както и че измежду тях има бебе на няколко месеца и шест деца. От блокираната територия ще могат да излязат и чиновници на Червения кръст и други неправителствени организации.

Договорено е още извеждането на най-тежко ранените палестинци. Според управляващите в Газа става дума за над 80 души. 150 коли за спешна помощ бяха в очакване да превозят пациентите в египетски лечебни заведения. В Газа започнаха да идват от ден на ден камиони с филантропична помощ.

" Тук сме към този момент от 15 дни и от самото начало се опитваме да оказваме напън, с цел да бъде позволена филантропична помощ. За благополучие в този момент към този момент конвоите започнаха да минават на територията на Газа. Приоритет е да бъдат доставени медицински консумативи, тъй като има доста деца, които се постановяваше да бъдат оперирани без анестезия ", Мохаммед Раех Мохаммед, управител в Неправителствени организации.

От началото на войната сред Израел и " Хамас " в Ивицата Газа са позволени към 220 камиона с филантропична помощ, което е извънредно незадоволително за блокираните там над 2 млн. души. Днес телефонните връзки и интернетът в линията още веднъж бяха спрени.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР