В област Смолян на този етап са реализирани или са

...
В област Смолян на този етап са реализирани или са
Коментари Харесай

Над 940 европейски проекти на обща стойност над 425 млн. лв. реализирани в Смолянско

В област Смолян на този стадий са осъществени или са в развой на реализация 944 европейски планове на обща стойност над 425 млн. лв., осведоми Зорница Ставрева, специалист в Областен информативен център – Смолян по време на провелата се конференция по план " Европа на Балканите: Общо бъдеще ", в регионалния град.

Община Смолян е водеща с 306 плана на стойност 247 млн. лв.. Община Девин е спечелила 100 плана на стойност 31 млн. лв., а Златоград – 144 за 33 млн. лв.. Останалите общини са усвоили средства по най-малко 45 плана. Най-добре показана по брой планове е Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “ - 456. Това значи, че на регионално равнище бизнесът е имал интерес, което значително се дължи на процедурите за превъзмогване на следствията от COVID-19, разяснява Ставрева.

По Оперативна програма „ Развитие на селските региони “ са осъществени 195 плана.

По Националния проект за възобновяване и резистентност ще се осъществят 44 плана.

Оперативна програма „ Региони в напредък “ е с 30 плана със доста вложени суми от над 87 млн. лв..

Шест плана са осъществени по Оперативна програма „ Околна среда “, които са на обща стойност близо 15 млн. лв.. По Оперативна програма „ Развитие на човешките запаси “ плановете са 95. Европейското финансиране не се концентрира единствено в огромни инфраструктурни планове, а и върху развиването на хората, означи Ставрева. По думите ѝ новият метод на Интегрираните териториални вложения (ИТИ) дава опция да се работи на районно равнище и в един план да има действия от разнообразни стратегии. Концепциите за ИТИ от региона са седем.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР