във Велинград обяви прием за предстоящата учебна година за завършилите

...
във Велинград обяви прием за предстоящата учебна година за завършилите
Коментари Харесай

Съвременно обучение в изключително модернa база предлага Националната гимназия по горско стопанство във Велинград



във Велинград разгласи банкет за идната образователна година за приключилите главно обучение по специалност „ Техник- лесовъд “ в специалностите„ Горско стопанство и дърводобив “ и „ Горско и ловно стопанство “.



По време на своето образование учениците се срещат със актуалните способи на основаване и стопанисване на горите, боравят с настоящите за региона на горското стопанство принадлежности, техники и технологии, научават се да разчитат карти и да се оправят със характерната горска документи. Дисциплините са подобаващи за специализации в областта на горското и ловно стопанство, стопанисване на дивеча в България и неговото запазване. Програмата на образование включва и рибовъдство, следознание, лов и ловни оръжия. Въведено е проучване на кинология и модерни способи за упражняване на лов.

Обучението по двете специалности може да бъде и задочно. В професионалната гимназия се провеждат и курсове за придобиване на дееспособност за работа с моторни триони и храсторези- категория Тпс, както и за профилирана и специфична самоходна горска техника /хидравлични кранове и челюстни товарачи/- категория ТвкГ.



НПГГС „ Христо Ботев “ във Велинград остава пример за качествено лесовъдско обучение в България. В учебното заведение се организират и серия тематични лекции от водещи преподаватели в другите специалности, както и на практика курсове на тематики, свързани с природосъобразното произвеждане на висококачествена дървесина. Възпитаниците на гимназията вземат участие в сложни образователни практики, посещават профилирани конгреси и интернационалните изложби.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР