Около 42% от пълнолетните българи или около 50% от ползващите

...
Около 42% от пълнолетните българи или около 50% от ползващите
Коментари Харесай

Проучване: 50% от ползващите интернет българите биха поръчвали лекарства онлайн

Около 42% от пълнолетните българи или към 50% от ползващите интернет биха били подготвени да закупят онлайн лекарства, предписани от доктор. Това сочи национално представително изследване на организация „ Маркет линкс “, извършено измежду 1000 души. То ще бъде огласено в елементи през днешния ден на онлайн полемика, отдадена на електронното опазване на здравето и проведена от вестник „ Капитал “.

В момента у нас онлайн могат да се търгуват единствено лекарствени артикули без рецепта.

И двата сюжета - поръчаното онлайн да се получи на адрес вкъщи или в аптека, са съвсем еднообразно привлекателни за хората, означи в изявление за предаването „ Преди всички “ Станислава Чипова, шеф „ Пазарни изследвания “ в организация „ Маркет линкс “.

Възрастовата група 18-34 година и живеещите в огромен град демонстрират по-голям интерес към приемане на поръчаните онлайн медикаменти в аптека, сочат данните от изследването. „ Които не биха чакали часове и дни за доставка, а биха скокнали до най-близката аптека и биха си взели самите лекарства. “

Около 40% от жителите на по-малки обитаеми места биха били склонни да купуват лекарства онлайн, както с доставка до дома, по този начин и с приемане на продуктите в аптека, посочи Чипова.

Пандемията сподели, че този въпрос е на дневен ред да бъде решен, разяснява пред БНР адвокат Пламен Таушанов, ръководител на Българската асоциация за протекция на пациентите. По думите му, както са решени въпросите за електронните предписания и за електронните посоки за Covid проучване, по този начин има въпроси, които следва бързо да се решат, а не да се чака занапред месеци и години.

В повече от 15 общини въобще няма аптеки – това са към 50 хиляди души, които нямат достъп до фармацевтична грижа, посочи Таушанов.

Според него приемането на медикаменти посредством поръчка онлайн би трябвало да се разположи в по-широка рамка и да се включат още специфични диетични храни за медицински цели, както и медицински произведения за съответни групи пациенти.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР