Около 350 училища в Бавария въвеждат официално обучението по ислям

...
Около 350 училища в Бавария въвеждат официално обучението по ислям
Коментари Харесай

Около 350 училища в Бавария въвеждат официално обучението по ислям

Около 350 учебни заведения в Бавария вкарват публично образованието по ислям от идната образователна година, оповестява Дойче веле. През тази седмица управляващите в южната немска провинция взеха решение да преобразуват пробното преподаване на уроци по ислямско вероучение в формален образователен предмет.
Уточнява се, че главната цел на новия формален предмет е учениците в държавните учебни заведения да получат познания, които да са " в духа на ценностната система на немския Основен закон и на баварската конституция ".
 Заплашили със гибел тийнейджърка поради клипове, в които подлага на критика исляма Заплашили със гибел тийнейджърка поради клипове, в които подлага на критика исляма
Петима души са арестувани по съмнения, че са отправяли смъртни закани на френска тийнейджърка, разгласила видеоклипове, критикуващи...
Изучаването на ислям вместо уроците по вяра и нравственос ще се трансформира в опция главно за възпитаници, които изповядват исляма. В Бавария броят на мюсюлманските деца в учебните заведения възлиза на към 160 000.
Въвеждането на новия предмет има дългогодишна история. В началото на учениците се предлагаха часове по ислям на турски език, след това уроците се преподаваха на немски. Пилотната стратегия за проучване на ислямско вероучение започва през 2009 година, като от този момент предлагането ѝ непрекъснато се уголемява - най-много в гъсто обитаемоте региони в провинцията.
В Бавария програмата е напълно държавна.
В други немски провинции през годините наличието на предмета се разработваше взаимно с ислямски организации. В Хесен, да вземем за пример, от 2013 година насам програмата се изготвяше взаимно с турското ислямско съдружие " Дитиб ". През годините обаче недоверието към " Дитиб " набъбна. Причината е, че сдружението е директно подчинено на турската дирекция по религиозни въпроси.
 Съдът на Европейски Съюз позволи Германия да забрани носенето на хиджаб на работното място Съдът на Европейски Съюз позволи Германия да забрани носенето на хиджаб на работното място
Прокурорът на Съда на Европейски Съюз показа изводи по две тъжби на немски съдилища, разглеждали трудови каузи по отношение на спорове, възн...
През април 2020 година културното министерство в Хесен реши да прекрати партньорството с " Дитиб " поради догатката, че " сдружението е под политическото въздействие на турската страна ". И други провинции, измежду които Баден-Вюртемберг и Северен Рейн-Вестфалия, избраха да лимитират партньорството си с организацията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР