Около 20 милиона живота по света са били спасени, благодарение

...
Около 20 милиона живота по света са били спасени, благодарение
Коментари Харесай

Ваксините срещу COVID са спасили 20 милиона живота

Около 20 милиона живота по света са били избавени, с помощта на имунизациите против коронавирус през първата година на имунизационната стратегия. Това демонстрира ново изследване, оповестено в изданието " Лансет ", съобщи ДПА.

" Ваксинацията против КОВИД-19 доста промени курса на пандемията, спасявайки десетки милиони животи по света ", пишат създателите на изследването, ръководено от екип от Импириъл колидж в Лондон. " Недостатъчният достъп до ваксини в страните с ниски приходи обаче ограничи въздействието в тези условия, което ускорява нуждата от световно имунизационно тъждество и покритие. "

Учените считат, че още 600 000 смъртни случая е можело да бъдат предотвратени, в случай че е била реализирана задачата на СЗО да се имунизират 40 % от популацията във всяка страна до края на 2021 година

Проучването се основава на данни от 185 страни и територии за интервала от 8 декември 2020 година до 8 декември 2021 година, съобщи Франс прес. Това е първият опит за оценка на директно и индиректно предотвратените смъртни случаи вследствие на имунизацията. За тази цел са употребявани публични данни за смъртните случаи от коронавирус, само че също по този начин и за общия брой случаи на свръхсмъртност за всяка страна (или оценки, когато е нямало публични данни).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР