Около 130 човека от укривалите се в бомбардирания театър в

...
Около 130 човека от укривалите се в бомбардирания театър в
Коментари Харесай

Това е чудо: Укритието под театъра в Мариупол е устояло, вече са спасени 130 души

Около 130 индивида от укривалите се в бомбардирания спектакъл в Мариупол са избавени, заяви украински народен представител. Укритието под театъра е устояло. Спасителните екипи разчистват отломките, с цел да извадят още оживели. Във взривения през вчерашния ден Драматичен спектакъл в Мариупол са се укривали сред 1000 и 1200 души.

Украинският общоприет щаб съобщи, че сухопътното нахлуване на Русия против огромните украински градове значително буксува. Не стихват обаче въздушните удари, а броят на цивилните жертви пораства.

Украинският министър на защитата Олексий Резников уточни, че съветските удари са поразили за три седмици от началото на войната в неговата страна 400 учебни заведения, 110 лечебни заведения, над 1000 жилищни здания. Волноваха е срината напълно, в Мариупол се прави геноцид и жертвите към този момент са 20 000 цивилни, добави той.

По неговите думи до момента съветските войски са изгубили 14 хиляди бойци, 450 танка, 75 самолета. Според него тези данни са сравними със загубите, претърпени от Съюз на съветските социалистически републики в Афганистан за 10 години.

Украинските въоръжение сили нанесоха углавен удар по летището в град Херсон, което съветските войски завзеха при започване на войната, заяви украинският общоприет щаб.

Съединени американски щати следят засилена съветска военноморска интензивност в региона към украинския пристанищен град Одеса, заяви Военновъздушни сили. Става дума за десантни и бойни кораби. Не е ясно дали интензивността в региона е предходник на огромно десантно нахлуване,

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации ще се събере през днешния ден по искане на шест страни, които настояха за намерено съвещание за Украйна преди предстоящо гласоподаване на съветска филантропична резолюция, която е остро подложена на критика, защото не загатва войната на Русия против по-малката ѝ съседка, съобщи Асошиейтед прес.

Англия, Съединени американски щати, Албания, Франция, Норвегия и Ирландия желаеха Съветът за сигурност на Организация на обединените нации да свика през днешния ден следобяд незабавно съвещание за Украйна заради утежняването на филантропичната обстановка в страната.

15.15

Спасени са 130 индивида от укрилите се в театъра в Мариупол

Около 130 индивида от укривалите се в бомбардирания спектакъл в Мариупол са избавени, заяви украински народен представител, представена от ДПА.

" Добра вест, която чакахме с неспокойствие. Укритието под театъра в Мариупол е устояло. Около 130 индивида към този момент са избавени ", написа във " Facebook " Олга Стефанишина. Тя прибавя, че " това е знамение " и разказва по какъв начин избавителните екипи разчистват отломките, с цел да извадят още оживели.

15.00

Кремъл съобщи, че доста хора в Русия сe демонстрират като предатели

Кремъл съобщи, че доста хора в Русия в този момент разкриват същинската си същина и се демонстрират като " предатели ". Сред тях той уточни тези, които напущат работата си и Русия, съобщи Ройтерс.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков направи този коментар във видеоконферентен диалог с кореспонденти, ден откакто президентът Владимир Путин насочи остро предизвестие към съветските " предатели ", които по думите му Западът желае да употребява като " пета колона ", с цел да унищожи Русия.

" В такива сложни времена доста хора демонстрират същинската си същина. Много хора се демонстрират, както споделяме на съветски, като предатели ", съобщи Песков. " Те сами изчезват от обществото. Някои напущат постовете си, някои напущат дейния си професионален живот, някои напущат страната и се местят в други страни. Ето по този начин става това пречистване ", съобщи Песков. Той имаше поради вчерашното изявление на Путин, че Русия ще премине през естествено и належащо " самопрочистване ", а народът може " да разграничи същинските патриоти от изметта и предателите ".

14.30

Кремъл отхвърли настояването на съда в Хага да прекрати военната си атака в Украйна

Кремъл отхвърли настояването на Международния съд на Организация на обединените нации неотложно да прекрати военната си атака в Украйна, съобщи Франс прес.

" Не можем да уважим това решение ", съобщи през днешния ден пред публицисти представителят на Кремъл Дмитрий Песков, като акцентира, че с цел да бъде приложено решението на Международния съд, следва да има единодушие сред страните в спора - Русия и Украйна. " При настоящето състояние не може да става дума за единодушие ", акцентира Песков.

Международният съд на международната организация, който е основан в Хага, Нидерландия, бе сезиран от Киев с искане да признае, че Русия няма законни учредения за дейностите си против Украйна. Решението на съда, с което той прикани Москва да прекрати офанзивата си, бе приветствано от украинските управляващи.

12.30

Засилена военноморска интензивност има край Одеса, сигнализира Пентагонът

Съединени американски щати следят засилена съветска военноморска интензивност в региона към украинския пристанищен град Одеса. Това заяви почитан чиновник на защитата на Съединени американски щати, представен от Военновъздушни сили.

Военноморските сили в Северното Черно море към Одеса включват съветски LST - десантни и бойни кораби.

Не е ясно дали интензивността в региона е предходник на по-голямо десантно нахлуване, само че сигурно е " смяна в морската среда ", добави служителят.

Гражданите в един от най-големите в Украйна се приготвят за дейна отбрана от съветско нахлуване като пълнят чували с пясък. Досега са напълнени над 400 000 чувала, които са ситуирани на пътя на танковете.

Одеса е дом на Националния научен спектакъл за опера и балет, и макар опасността от съветска офанзива, оркестърът му изнесе концерт навън в събота, с цел да поддържа апела на президента Володимир Зеленски за неразрешена за полети зона над Украйна.

11.30

" Ще спечелим войната, въпросът е на каква цена "

Ще спечелим войната, въпросът е единствено на каква цена, съобщи през днешния ден украинският министър на защитата Олексий Резников, който взе участие с включване онлайн в взаимно съвещание на комисиите на Европейския парламент по сигурност и защита и по външни работи.

Той заяви, че във взривения през вчерашния ден Драматичен спектакъл в Мариупол са се укривали 1200 дами и деца. Резников назова съветските войски " чудовища " за това, че обстрелват жилищни здания и нанасят удари даже там, където е несъмнено, че ще има цивилни жертви.

По неговите думи до момента съветските войски са изгубили 14 хиляди бойци, 450 танка, 75 самолета. Според него тези данни са сравними със загубите, претърпени от Съюз на съветските социалистически републики в Афганистан за 10 години.

Резников уточни, че съветските удари са поразили за три седмици от началото на войната в неговата страна 400 учебни заведения, 110 лечебни заведения, над 1000 жилищни здания. Волноваха е срината напълно, в Мариупол се прави геноцид и жертвите към този момент са 20 000 цивилни, добави той.

Това не е просто война, а държавен гнет. Води се тенденциозен обстрел на обитаеми места. Кремъл прави безчовечие, съобщи министърът.

Тиранията за нас е изцяло неприемлива. Преди осем години украинският народ направи своя цивилизационен избор, устреми се към Европейски Съюз. Продължаваме да пазиме този избор през днешния ден с оръжие в ръце. Плащаме всеки ден доста висока цена, само че не виждаме друга опция, добави той.

Можехме да предотвратим това, в случай че Европейски Съюз беше реагирал по-рано, в случай че беше опитал да спре (руския президент Владимир) Путин, уточни министърът. Той прикани за разкъсване на всевъзможни връзки с Руската федерация.

11.15

За два дни 6500 автомобила с бежанци са напуснали Мариупол

Разрешава се излизането на частни коли от обсадения украински град Мариупол, заяви ДПА, базирайки се на кмета на града Вадим Бойченко. Около 6500 автомобила са напуснали Мариупол през последните два дни, само че няма преустановяване на огъня, тъй че жителите са принудени да напущат града, до момента в който той е под обстрел, сподели кметът.

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че през вчерашния ден филантропичният кулоар от този град не е функционирал и че съветските военни не са спрели обстрела.

От украинска страна има подготвеност за евакуация, само че няма да излагаме хората на обстрел по улиците, сподели Зеленски. Въпреки това тези, които съумеят да стигнат до Бердянск, на повече от 70 км западно, ще бъдат отведени в Запорожие. Зеленски заяви, че за 24 часа повече от 6000 поданици на Мариупол, в това число 2000 деца, са изведени от обкръжения град.

10.00

Фалшиво видео демонстрира по какъв начин Зеленски капитулира пред съветските претенции

Лошо редактиран видеоматериал, който сякаш демонстрира по какъв начин украинският президент Володимир Зеленски обществено капитулира пред съветските претенции, беше посрещнат с насмешки през вчерашния ден, само че специалисти предизвестиха, че то може да е предвестител на по-усъвършенствани измами, съобщи Ройтерс.

Видеото демонстрира по какъв начин Зеленски приказва с посивяло лице от президентската естрада и приканва сънародниците си да сложат оръжие пред съветските нашественици.

Интернет консуматори незабавно означиха несъответствията сред тена на кожата на шията и на лицето на Зеленски, странният му акцент и пикселизацията към главата му.

Нина Шик, създател на " Дийпфейкс ", сподели, че видеото наподобява като ужасна промяна на лицето на човек, визирайки стратегии, които могат цифрово да наложат глава върху непознато тяло. Това е част от по-широки компютърни техники, които генерират свръхреалистични имитации, известни като " дийпфейкс ".

Телевизионният канал " Украйна 24 " заяви във Facebook, че видеото е било публикувано от " противников хакери " и е " ФАЛШИВО! "

Украинското министерство на защитата по-късно популяризира видео на същинския президент Зеленски, в което той назовава фрагментите " детинска провокация ".

" Няма да смъкваме никакви оръжия до момента в който не победим ", споделя същинският Зеленски.

Украинските управляващи към този момент са предупреждавали за заплахата от усъвършенствани подправени вести " дийпфейкс ", изключително откакто силите на Москва не съумяха да реализират бърза победа на бойното поле, след началото на нашествието на 24 февруари.

Нина Шик назова подправеното видео със Зеленски " доста необработено ", само че предизвести, че е въпрос на време преди технологията да стане по-достъпна.

Очаквайте подправени вести като тази да станат по-лесни за основаване, като в същото време наподобяват доста достоверни, сподели Шик.

08.30

Кметът на Мариупол: 1000 души бяха потърсили леговище в атакувания спектакъл

Над 1000 души бяха потърсили леговище в постройката на театъра в обсадения украински град Мариупол, за който се счита, че е станал цел на съветска бомбардировка, заяви кметът Вадим Бойченко, съобщи ДПА.

Бойченко разгласява информацията в Телеграм рано тази заран и назова случилото се " поредна покруса ".

Междувременно украинският президент Володимир Зеленски сподели във видеообръщение, че хората са били потърсили отбрана от обстрел в постройката, която към този момент е разрушена. Зеленски уточни, че към момента няма данни за починали.

Неправителствената организация " Хюман райтс уоч " по-рано заяви, че " стотици цивилни " се укриват в театъра.

Киев и Москва си размениха обвинявания за случая, като украинската страна съобщи, че това е била умишлена съветска бомбардировка, а Русия упрекна за офанзивата украинския националистически полк " Азов ".

08.00

Свалена ракета удари жилищен блок в Киев и умъртви един човек

Най-малко един човек е умрял, а трима са ранени, откакто остатъци от свалена ракета удариха жилищна постройка в украинската столица Киев, заяви през днешния ден украинската работа за незабавна помощ, съобщи Ройтерс.

16-етажната постройка е била ударена в 5:02 ч. локално време, се споделя в известие.

От постройката са били евакуирани 30 души, а избухналият пожар към този момент е сподавен.

07.45

Украинските военни са нанесли углавен удар по завзетото от съветски войски летище в Херсон

Украинските въоръжение сили нанесоха углавен удар по летището в град Херсон, което съветските войски завзеха при започване на войната, заяви късно украинският общоприет щаб, представен от Асошиейтед прес.

Генщабът сподели, че руснаците се пробват да реалокират оживялата военна техника.

Украинските военни прецизираха, че са нанесли удар по летището във вторник. Сателитни фотоси, направени след това от американската компания " Планет лабс " (Planet Labs PBC) и оценени от АП, демонстрират горящи хеликоптери и коли във военновъздушната база.

Русия завладя южния пристанищен град без пердах в първите дни на войната. Контролът върху Херсон дава опция на Русия да възвърне водоснабдяването в Крим, което Украйна прекъсна след анексирането на полуострова от Русия през 2014 година

Украинският общоприет щаб твърди, че сухопътното нахлуване на Русия против огромните украински градове значително буксува.

07.30

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации се събира на съвещание, отдадено на Украйна

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации ще се събере през днешния ден по искане на шест страни, които настояха за намерено съвещание за Украйна преди предстоящо гласоподаване на съветска филантропична резолюция, която е остро подложена на критика, защото не загатва войната на Русия против по-малката ѝ съседка, съобщи Асошиейтед прес.

Англия, Съединени американски щати, Албания, Франция, Норвегия и Ирландия желаеха Съветът за сигурност на Организация на обединените нации да свика през днешния ден следобяд незабавно съвещание за Украйна заради утежняването на филантропичната обстановка в страната, съобщи по-рано Франс прес, като се базира на дипломатически източници.

" Русия прави военни закононарушения и взема на прицел цивилни ", съобщи в акаунта си в Туитър английската дипломатическа задача в Организация на обединените нации. " Противозаконната война на Русия в Украйна е заплаха за всички ни ", добави задачата, призовавайки за незабавно съвещание.

Русия популяризира във вторник предложение за резолюция на Съвета за сигурност, в което се упорства за отбрана на мирните жители " в уязвимо състояние " в Украйна и безвредно придвижване на филантропична помощ и хора, които се пробват да изоставен страната. В него обаче войната не се загатва.

В проекторезолюцията се акцентира също нуждата " заинтригуваните страни " да се спогодят за филантропични паузи за бързо изтегляне " на всички цивилни ", само че тази страни по този начин и не се посочват.

Очаква се резолюцията да бъде гласувана от Съвета на следващия ден.

Русия показа плана си ден откакто Франция и Мексико оповестиха, че филантропична резолюция за Украйна, подкрепена от тях, е била трансферирана на 193-членното Общо заседание след двуседмично разискване в Съвета за сигурност.

В проекторезолюцията на Франция и Мексико се упорства за " неотложно преустановяване на бойните деяние " и се осъждат " ужасяващите филантропични последствия на въоръжените дейности против Украйна. Тези положения обаче не попадат в съветския текст и френско-мексиканската резолюция съвсем сигурност ще докара до съветско несъгласие, в случай че бъде препоръчана за гласоподаване в Съвета за сигурност.

07.00

Украйна е разменила девет съветски бойци за арестувания кмет на град Мелитопол

Украйна е предала девет пленени съветски бойци в подмяна на освобождението на кмета на град Мелитопол, който беше арестуван предходната седмица, съобщи Ройтерс, като се базира на организация Интерфакс Украйна.

От канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски по-рано оповестиха, че кметът Иван Фьодоров е бил освободен, само че не показаха детайлности.

" Иван Фьодоров беше освободен от съветски плен, като в подмяна на Русия бяха върнати девет пленени бойци, родени през 2002 и 2003 година Това на процедура са деца ", сподели прессекретарят на Зеленски Даря Заривна, представена от Интерфакс Украйна.

Украйна заяви, че Фьодоров е бил похитен на 11 март от съветските сили.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР