Около 10 автобуса с украински военни са напуснали територията на

...
Около 10 автобуса с украински военни са напуснали територията на
Коментари Харесай

Ройтерс: Около 10 автобуса с украински военни са напуснали Азовстал

Около 10 рейса с украински военни са напуснали територията на обсадения от съветските сили металургичен комбинат " Азовстал " в Мариупол, съобщи БНР, базирайки се на Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че не е могла да удостовери броя на хората в рейсовете и дали с изключение на ранени бойци има и други евакуирани. А също и в каква посока е тръгнал конвоят.

По данни от Киев в подземията на " Азовстал " е имало близо 600 военнослужещи, ранените измежду тях били 40.

Във видеобръщение, оповестено в интернет, командващите украинските бойци в " Азовстал " оповестиха по-рано, че гарнизонът там извършва заповед от висшото командване на украинските сили да бъде избавен животът на бойците.

Това може да значи, че най-дългата и най-кървава до момента борба от началото на войната в Украйна завършва, показва Ройтерс.

Междувременно шефовете на Луганска и Донецка област оповестиха в обществените мрежи в интернет, че при съветски набези на територията на тези две области през днешния ден са убити надлежно десетима и деветима цивилни. Северодвинск през целия ден е под непрестанен артилерийски обстрел, разгласи шефът на Луганска област Серхий Гайдай.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР