Оказва се, че често сънищата на умиращите са вид психотерапия,

...
Оказва се, че често сънищата на умиращите са вид психотерапия,
Коментари Харесай

Преди смъртта си хората сънуват сънища, които ги подготвят за Вечността

 Оказва се, че постоянно сънищата на умиращите са тип психотерапия, която има за цел да ги приготви за неизбежното

Служители на приюти в Ню Йорк описаха за забавно наблюдаване: безнадеждно заболели, които претърпяват последните си дни, имат доста сходни сънища.

Няколко месеца преди гибелта си пациентите виждат в сънищата си разнообразни типове превоз (автомобили, влакове, самолети и др.). И те сядат в тях и потеглят някъде. Често в този миг наоколо до тях са към този момент умряли родственици или други близки хора. Те предизвикват пациента и го приканват да не се тревожи. Често преди такова пътешестване хората насън се сбогуват със фамилията си.

Колкото по -далеч, толкоз по -реалистични и детайлни стават такива нощни сънища. Те не ги не помнят, пазят ги добре в паметта си оставят прелестен „ послевкус “.

Що се отнася до децата, техните предсмъртни сънища са по-фантастични. Героите могат да бъдат непознати хора, несъществуващи животни или същества от други светове, които въобще не наподобяват на хора. Но такива сънища също носят чувство за успокоение.

Психолозите споделят, че умиращите хора нямат елементарни сънища: те са тип психотерапия, целяща да приготви човек за неизбежното. Тези сънища оказват помощ на душeвността да се помири с това, което следва и да преодолее страховете си.

Също по този начин лекарите са забелязали, че тези, които знаят за безнадеждността на положението си, претърпяват последните си дни доста по -спокойни. Нещо повече – те съумяват да живеят по -дълго от тези, от които истината е била скрита и които не са знаели нищо за съдбовната диагноза.


Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР