Огромно разочарование цари в Швеция след изненадващата загуба с 2:3

...
Огромно разочарование цари в Швеция след изненадващата загуба с 2:3
Коментари Харесай

Швеция потъна в мъка, местната преса отписа първото място

Огромно отчаяние царува в Швеция след изненадващата загуба с 2:3 като посетител на България в международна подготовка от Група “А”. “Трите корони” не познаваха усета на провалянето от българите цели 50 години, като в последните 24 даже не бяха допускали попадение. Снощи обаче, на Националния стадион “Васил Левски”, историята бе пренаписана, откакто момчетата на Петър Хубчев победиха против тези на Яне Андерсон.

Поражението се одобри извънредно тежко от шведските почитатели, а в локалната преса непосредствено отписаха първото място в потока, респективно и директното класиране на Световното състезание следващата година. Във краткотрайното класиране Франция е водач с актив от 16 точки, следвана от Швеция с три по-малко. На трета позиция, единствено на точка зад “трите корони”, е точно българският народен тим.
 България - Швеция част I До края на квалификациите “петлите” имат две семейства - на Люксембург и Беларус, както и посещение на България в София. Шведите пък имат аудиенция на беларусите, одобряват Люксембург и в последния си мач ще пътуват до Холандия, което прави възможностите им за непосредствено класиране на Мондиал 2018 в Русия по-скоро илюзорни.

“Швеция се провали против България”, написа “DN.sport”, а от “Expressen” допълват: “София не бе мястото за този провал”. “Sydsvenskan” разказва провалянето в България като “тежко”, “Svenska Dagbladet” и “Helsingborgs Dagblad” излизат със заглавие: “Разочарование в София”, а най-критични и крайни са от “GP”: “Тежка загуба - отписваме първото място”.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР