Огромно напрежение в БСП заради спуснатите от Позитано 20 водачи

...
Огромно напрежение в БСП заради спуснатите от Позитано 20 водачи
Коментари Харесай

Бунт в БСП заради листите. Лавина от отводи

Огромно напрежение в Българска социалистическа партия поради спуснатите от „ Позитано ” 20 водачи на листи. Ожесточена борба, самоотводи и словесни престрелки имаше в столицата и на доста места в страната, измежду които Пловдив, Перник и Смолян. Какви са аргументите?

Две знакови лица на левицата в Перник - ръководителят на Областния съвет Валентин Петков и на общинския съвет Стефан Кръстев, няма да вземат участие в идните избори. Самоотвод направи и националният представител Любомир Бонев. Причината - при подредбата на листата не е потърсено мнението на локалната организация. За лидер в нея бе определен депутатът от София Стоян Мирчев.

" Липсата на връзка сред националното и локалното равнище, непопадането ми в листите е персонален акт, само че всичко това е подбудено от това - неналичието както с общински, по този начин с регионален ръководител на партията, по този начин и с всички останали членове ", съобщи Любомир Бонев от БСП-Перник.

Петима ръководители на районни организации на Българска социалистическа партия в Пловдив също се отхвърлиха от присъединяване в листата, под предтекст, че имат задължения в локалния парламент. Те бяха от хората, оповестили се в отбрана на дългогодишния водач на левицата в града Георги Гергов, който беше отхвърлен по правилник от управлението.

Близката до Гергов - Теодора Халачева, събра най-голяма поддръжка в града, само че остава трета в листата, след Корнелия Нинова и проф. Иво Христов. Според дългогодишния зам.-председател на партията Димитър Дъбов точно в Перник и Пловдив столетницата е с дълбоки обичаи.

" Тези места, в които партията 130 години е акумулира най-големите си запаси, в този момент не са съгласни с управлението, тъй като там традициите са такива, че не се робува на това, което им е подредено, а се пробват да мислят и разсъждават вярно ", разяснява Дъбов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР