Огромна мистерия се заплита със смъртта на старозагорския магистрат Стилиян

...
Огромна мистерия се заплита със смъртта на старозагорския магистрат Стилиян
Коментари Харесай

Мистерия около смъртта на съдията от Стара Загора

Огромна тайнственост се заплита със гибелта на старозагорския магистрат Стилиян Манолов. В неделя привечер той бе открит в безпомощно положение посред вътрешния двор на 4-етажна кооперация в Стара Загора. Сигналът е подаден от негов комшия, който ужасяващ е видял умиращия арбитър, написа " Монитор ".

Тежко раненият в гърдите млад мъж е открит от съседи към 17,36 часа в неделя в безпомощно положение посред вътрешния двор на 4-етажната кооперация в Стара Загора, където живеел. Оръжието, с което е прострелян, е намерено в мазето, където най-вероятно е бил създаден и изстрелът.

Пистолетът е законно притежаван от Манолов, който е почнал юридическата си кариера преди време като боен следовател в Пловдив. Преди 10 години
е имал два ипотечни заема, излиза наяве от саморъчно попълнена през 2012 година декларация.

От прокуратурата прецизират, че по формираното досъдебно произвеждане са осъществени огледи на местопрестъпление, конфискувани са дактилоскопични следи и са назначени балистична и съдебномедицинска експертизи.

Предстои да бъде назначена ДНК експертиза. Под надзора на Районна прокуратура-Стара Загора се правят голям брой други дейности по следствието с оглед изясняване на аргументите за гибелта.

Магистратът незабавно е закаран в болница, само че кончината го е застигнала там вследствие на голяма кръвозагуба.

Стилиян Манолов идва в Старозагорския административен съд през 2016 година, преди този момент поредно е бил прокурор в Гълъбово и арбитър в Карловския областен съд. Справка от Висш съдебен съвет демонстрира, че е бил измежду най-натоварените съдии в Града на липите, през м.г. е бил нараснал в сан „ арбитър в апелативен съд “.

Колегите му са изумени от случилото се, те научили за нещастието от медиите и изрично не желаят коментар. Според тях измежду делата, по които Манолов се е произнасял, нямало нищо изключително проблематично и скандално.

Предполага се, че е протегнал ръка на живота си по битови аргументи. Според осведомени наскоро той е бил изоставен от брачната половинка си. Разследването към този момент изключва версия за преднамерено ликвидиране.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР