Огромен интерес от желаещи предизвика атракционният парен локомотив по маршрута

...
Огромен интерес от желаещи предизвика атракционният парен локомотив по маршрута
Коментари Харесай

Парен влак от София до Черепиш

Огромен интерес от искащи провокира атракционният парен локомотив по маршрута от София до Черепиш, съобщи БГНЕС. Машината по традиция потегля по време на националните празници. И тази година искащите се бяха събрали час по-рано в очакване на атрактивната комбинация. По график влакът потегли от Централна гара София тъкмо в 9:10 минути от челния коловоз. Много преди този момент обаче едни бяха решили да употребяват машината да си създадат селфи с известния ватман от столичното хранилище Ангел Алексиев, други позираха измежду излизащите дим и пара, трети пък се интересуваха от историята на машината.

Алексиев се занимава от 15 години с атракционните пътувания. Разполага с 3 парни локомотива. До месец ще бъде подготвен за придвижване и четвърти. Машинистът сподели, че за жалост главните клиенти са чужденци, българите се сещат за атракционните пътувания единствено по националните празници.

„ Локомотивът не е толкоз всеобщ, с цел да се движи всеки ден. Поддръжката е тежка и сложна, липсват елементи. Поради тази причина гледаме да го съхраним. Ползваме го, когато има тържества и влакове за подобен локомотив. Лично на мен ми коства доста старания за поддържане. Като средства не мога да ви кажа “, сподели машинистът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР