Ограбването на нацията започна на 9 септември, 1944 година, но

...
Ограбването на нацията започна на 9 септември, 1944 година, но
Коментари Харесай

Митов за Терзиев: Някои се родиха с цял сребърен сервиз в устата

Ограбването на нацията стартира на 9 септември, 1944 година, само че не завърши на 10 ноември, 1989 година. Наред с репресиите за съсипване на инакомислещите, режимът съумя да се прероди в демократична България през децата си и да ни гледа отвисоко и през днешния ден.

Това написа в обществената мрежа заместник-председателят на ГЕРБ и народен представител Даниел Митов в „ отговор на размишленията на един от принцовете на Държавна сигурност “.

Поводът за неговия коментар е пост на претендента за кмет на София от ПП-ДБ Васил Терзиев, в който последният приказва за 9 септември 1944 година и за „ заличаването на елита “. Терзиев е наследник и внук на високопоставени генерали от комунистическата Държавна сигурност. Неговият дядо със същото име – военачалник Васил Терзиев, който от 1952 до 1972 година е неизменим началник на Трето ръководство на Държавна сигурност – Военно контраразузнаване (Трето управление на ДС). Това са годините, в които репресивната комунистическа машина затрива ориста на доста доблестни българи, които по една или друга причина не одобряват да служат на безродните български прислужници на Кремъл.

Даниел Митов напомня, че през последните 34 години откраднатите от държавните компании пари в изключително огромни размери са били изпрани през разкрити от Христо Христов в книгата му схеми и през днешния ден се показват като огромни триумфи на златни девойки и момчета.

„ Някои са се раждали не със сребърна лъжичка, а с цялостен сребърен сервиз в уста. Оттук и афинитетът им и през днешния ден към планове за ядливи чашки за 2.5 млн. лв. или първият в света частен вложител в изкуствен интелект... само че с публични пари - 4.2 млн. лв. отново за тях. От нас...И не, драги загрижени наследници, вас режимът не ви лиши " от опция да видите света ", изключително в случай че (хипотетично) сте го посрещнали във Вашингтон... “ акцентира депутатът от ГЕРБ.

Митов означи, че комунизмът не съумя да убие свободният дух на българина, както твърди Васил Терзиев.

„ Нито да подмени полезностите ни. Опита, само че не съумя. Но за едно съм склонен - " над 30 години след рухването на комунизма невидимият му дух ни преследва и не можем да се откъснем от наследството му ". Всъщност, той ни преследва, слуша ни, само че можем да се откъснем. И ще го създадем “, добави Даниел Митов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР