Огнестрелни оръжия, принадлежали на Ал Капоне - един от най-известните

...
Огнестрелни оръжия, принадлежали на Ал Капоне - един от най-известните
Коментари Харесай

Продават любимия пистолет на Ал Капоне

Огнестрелни оръжия, принадлежали на Ал Капоне - един от най-известните гангстери в света, ще бъдат препоръчани на иден търг в Калифорния от неговите наследници, съобщи Франс прес.

Сред 174-те лота, за които ще могат да наддават участниците в търга, са обичаният револвер Колт диаметър.45 на Капоне, фамилни фотоси, писмо, написано до сина му от килията му в " Алкатрас ", леглото, което е споделял със брачната половинка си в първокласната им вила във Флорида, написа Българска телеграфна агенция.

Колекцията, която ще бъде пусната в продажба на 8 октомври в Сакраменто от аукционната къща " Уидърълс ", е от наследството, оставено през 1947 година от Ал Капоне на вдовицата му Мей Капоне, която я завещава на единствения им наследник Сони.

Ал Капоне, назовават също " Белязаният ", е един от най-страховитите мафиотски босове по времето на Сухия режим в Съединени американски щати, когато всяко произвеждане или продажба на алкохол е публично неразрешено.

Въпреки че цялата полиция по петите му - в това число известният Елиът Нес, началник на фамозния екип, наименуван " Недосегаемите ", - Ал Капоне в никакъв случай не е съден за насилствените си закононарушения. Вместо това гангстерът е наказан на 11 години затвор за укриване на налози. Първоначално Капоне излежава присъдата в затвор в Атланта, където е третиран повече като посетител. Впоследствие той е трансфериран в " Алкатрас ", където отношението към него е сурово, колкото и към останалите пандизчии.

От аукционна къща " Уидърълс " чакат обичаният револвер на Ал Капоне да бъде продаден за сума от порядъка на 150 000 $. Предварителната оценка на различен от револверите на гангстера е сред 30 000 и 60 000 $.

Партидите включват и джобен часовник " Патек Филип " от платина и диаманти, както и други лъскави бижута с буквите на Ал Капоне. Настоящите притежатели на тези продукти са внучките на гангстера, Даян и Барбара Капоне.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР