Официалното представителство на холивудската звезда Мерилин Монро защити актрисата Ана

...
Официалното представителство на холивудската звезда Мерилин Монро защити актрисата Ана
Коментари Харесай

Новата Мерилин Монро възмути зрителите с испанския си акцент

Официалното посланичество на холивудската звезда Мерилин Монро отбрани актрисата Ана де Армас, чийто испано-кубински акцент в филмовия откъс на кино лентата „ Блондинка “ възмути някои консуматори в Интернет, заяви Variety. Както настояват недоволните фенове, произношението на Армас в биографичната лента на Андрю Доминик не подхожда на тембъра на паметната актриса от 50-те години на предишния век и на нейния характерен запъхтян диалект. В поддръжка на осъществяването на кубинката се изрече представителят на Marilyn Monroe Estate Марк Роузън, президент на Authentic Brands Group (ABG), която дава отговор за наследството на Монро.

„ Мерилин е единствена по рода си холивудска и попкултурна икона, която излиза отвън рамките на своето потомство и персоналната си история. Всяка актриса, която поема тази роля, знае, че носи огромна отговорност. Съдейки по филмовия откъс, Ана е отличен избор, тъй като е съумяла да съобщи чара, човечността и уязвимостта на Мерилин. Нямаме самообладание да забележим кино лентата в неговата целокупност! “, декларира той. Трейлърът излезе на 28 юли.



В изявление за Times of London Ана де Армас споделя, че е работила съвсем година авансово, с цел да се пребори с акцента си за фотосите на „ Блондинка “. „ Отне ми девет месеца образование и процедура, с цел да усвоя верния акцент. Беше огромно изтезание, толкоз изтощително. Мозъкът ми се изпържи “, признава тя. Но съгласно мнозина – по този начин и не е съумяла да го усвои… В изявление за Vanity Fair през 2020 година Де Армас окачествява решението на Андрю Доминик да избере кубинка за облика на американската кино икона като „ революционно “.

Биографичната психическа драма, снимана по едноименния разказ на американската писателка Джойс Каръл Оутс от 2000 година, възражда събития от 50-те и началото на 60-те години. По думите на основателите на екранизацията, те са се пробвали да отделят колкото се може повече внимание на вътрешните положения на Мерилин и на възгледите ѝ за живота.

Филмът споделя по какъв начин след травматично детство Норма Джийн Мортенсън става актриса в Холивуд и реализира международна популярност под псевдонима Мерилин Монро. Бляскавите ѝ екранни изяви обаче са в ослепителен контрастност с любовните ѝ проблеми, наркотичната взаимозависимост, употребата и злоупотребите с власт, с които се сблъсква в персоналния си живот.

В „ Блондинка “ Ейдриън Броуди играе ролята на драматурга Артър Милър – третия брачен партньор на актрисата, а Боби Канавале е нейният втори брачен партньор – Джо ди Маджо. Хавиер Самюъл е Чарлз Чаплин-джуниър, а Каспър Филипсън – президентът Джон Ф. Кенеди. В облика на Гладис Бейкър, майката на Мерилин, е Джулиан Никълсън. По-голяма част от кино лентата е снимана в черно-бяло.



Брад Пит е измежду продуцентите на лентата паралелно с Деде Гарднър, Джеръми Клайнър, Трейси Ландън и Скот Робъртсън. След дълъг интервал на подготовка, почнал още през 2010 година, камерата се завърта в Лос Анджелис през август 2019-а. Производството обаче е спряно през юли 2021-ва поради пандемията от Covid-19.

„ Блондинка “ е единственият филм на Netflix за 2022 година, който ще бъде със знак „ Не се предлага за лица под 18 години “ поради отчетливото си полово наличие и първият от този жанр, който ще бъде пуснат посредством услуга за стрийминг.

Филмът ще има международна премиера в конкурсната стратегия на Международния кинофестивал във Венеция, чието 79-о издание ще се състои от 31 август до 10 септември. Премиерата по Netflix ще е на 23 септември, а посредством платформата филмът ще стане наличен в международен мащаб на 28 септември.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР