Официалният сайт на Кремъл публикува съобщение за телефонен разговор между

...
Официалният сайт на Кремъл публикува съобщение за телефонен разговор между
Коментари Харесай

Путин: Опитите за проточването на преговорите ще доведат Киев единствено до допълнителни руски изисквания

Официалният уебсайт на Кремъл разгласява известие за телефонен диалог сред президента Путин и френския президент Макрон:

“Продължи откровената замяна на отзиви по отношение на обстановката към Украйна.

Владимир Путин разяснява в детайли вчерашното послание на френския президент към французите по отношение на войната в Украйна, като не е склонен с доста от изказаните тези. По-специално това се отнася до изказването на Еманюел Макрон, който назова „ неистина “, че Русия в Украйна се бори с нацизма. В тази връзка се дават аргументирани пояснения за забележителната роля на неонацистите в държавната политика на Киев. Беше маркирано, че по време на специфичната интервенция за отбрана на Донбас Русия има намерение да продължи безкомпромисната битка против бойците от националистическите въоръжени групировки, които правят военни закононарушения, в това число разполагане на военно съоръжение в жилищни региони и потребление на цивилното население като жив щит.

Президентът на Русия обърна внимание, че в упоменатото послание на Еманюел Макрон не се споделя нито дума за саботажа на Минските съглашения от украинското управление в продължение на седем години, както и че западните страни и самата Франция не направиха безусловно нищо, с цел да накарат Киев да ги съблюдава. Освен това се мълчи за дългогодишния геноцид против цивилните в Донбас, който докара до многочислени жертви и принуди стотици хиляди хора да потърсят леговище в Русия.

Владимир Путин очерта в детайли главните подходи и условия в подтекста на договарянията с представители на Киев. Беше доказано, че преди всичко става дума за демилитаризация и безпристрастен статут на Украйна, тъй че опасност за Руската федерация в никакъв случай да не излиза от нейната територия.

Беше очебийно, че дилемите на специфичната военна интервенция при всички случаи ще бъдат изпълнени, а опитите да се завоюва време посредством проточване на договарянията единствено ще доведат до спомагателни условия към Киев в нашата преговорна позиция.

Специално се акцентира, че по време на специфичната интервенция, която протича по проект, съветските въоръжени сили вършат всичко допустимо, с цел да опазят живота на цивилните. Прецизните оръжия се употребяват за заличаване извънредно на военна инфраструктура. Твърденията за хипотетични ракетни офанзиви и бомбардировки над Киев и други украински градове не са правилни и са детайли на антируска дезинформационна акция.

Беше доказана готовността на съветската страна за съдействие с задгранични сътрудници за решение на острите филантропични проблеми. Владимир Путин прикани президента на Франция да сплоти напъните си за безвредна евакуация на непознатите жители от Украйна. Той загатна по-специално огромната група индийски студенти в Харков, които украинските сили за сигурност в действителност държат за заложници. Еманюел Макрон даде обещание да извърши съответната работа с киевското управление.

Беше контрактувано да се продължат контактите на разнообразни равнища по повдигнатите в диалога въпроси.”

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР