Официални лица от Москва не са коментирали съобщенията в руските

...
Официални лица от Москва не са коментирали съобщенията в руските
Коментари Харесай

”Вагнер”: Русия сваля свои военни самолети? frognews.bg

Официални лица от Москва не са коментирали известията в съветските стандартни и обществени медии, че два изтребителя - Су-34 и Су-35 - и два военни хеликоптера Ми-8 са се разрушили в Брянска област в събота.

 

Държавната осведомителна организация ТАСС цитира неуточнени източници от службите за незабавна помощ, съгласно които Су-34 и един хеликоптер са се разрушили.

 

Други източници, измежду които Владимир Рогов, началник на съветска колаборационистка организация в Запорожка област в Украйна, настояват, че са паднали четири самолета.

 

Според известията всички те са принадлежали на една и съща военновъздушна група.

 

По време на войната трансграничен обстрел неведнъж е поразявал Брянск, който граничи с украинските Черниговска и Сумска област. Властите там настояват, че необясними детонации са дерайлирали и два товарни влака и че през март въоръжена група е проникнала в района от Украйна и е умъртвила двама цивилни.

Съобщените произшествия пораждат опасения по отношение на способността на Украйна да удари Русия и по отношение на военната подготвеност на Русия.

 

Говорителят на украинските военновъздушни сили Юрий Ихнат отхвърли в неделя Киев да е забъркан в свалянето на самолета. В изявление по украинска телевизия той допусна, че отговорността може да е на самата Русия, само че по-късно отдръпна забележката си, като съобщи, че това е бил опит за смешка.

 

Ръководителят на " Вагнер " Евгений Пригожин също изрече сходна догадка.

" Четири самолета - в случай че се начертае кръг в местата на рухването им, се оказва, че този кръг е с диаметър 40 километра. Сега отидете в интернет и вижте какво оръжие за противовъздушна защита може да се намира в центъра на този кръг, а по-късно създайте свои лични версии ", уточни Пригожин в  неделя.

 

Пригожин, чиито сили се намират в разгара на изтощителна едномесечна борба за град Бахмут, посочи, че не е " в течение " на обстановката. Но той нееднократно е подлагал на критика съветските военни за тактиката им в Украйна и за това, че сякаш не са доставили на " Вагнер " боеприпасите, от които се нуждае в Бахмут.

 

Според държавното управление в Киев украинските сили печелят терен в Бахмут.

" Нашите елементи превзеха над 10 противников позиции северно и южно от Бахмут и прочистиха от врага огромен горски регион покрай Ивановское “, съобщи заместник-министърът на защитата Ханна Маляр. По нейните думи при интервенцията са били хванати съветски бойци.

 

" Украинската армия продължава да напредва ", сподели Маляр. Това е моментът, когато един метър е колкото 10 км като трудност на задачата, уточни заместник-министърът на защитата на Украйна.

 

Въпреки последните украински триумфи, обстановката в Бахмут остава напрегната, по нейни думи, защото съветската войска оказва упорита опозиция.

 

„ Врагът е събрал всички свои сили там и пробва да напредне, унищожавайки всичко по пътя си “, написа украинската представителка в Телеграм. „ Ожесточените сражения не престават “.

 

През последните дни силите на Киев съумяха да си върнат територии към Бахмут, който е в центъра на яростни сражения от месеци. Силите на Киев в този момент могат да обкръжат бойците на частната съветска наемническа група „ Вагнер “, които са ситуирани в града.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР