Очевидно неубедителното начало на годината е накарало Каролин Гарсия да

...
Очевидно неубедителното начало на годината е накарало Каролин Гарсия да
Коментари Харесай

Каролин Гарсия отново ще работи с Бертран Пере


Очевидно неубедителното начало на годината е предиздвикало Каролин Гарсия да направи съществени промени в екипа си. Французойката стартира сезона като №4 в света и една от главните фаворитки на Australian Open, само че отпадна още на осминафинал в Мелбърн, след което записа два изгубени финала – в Лион и Монтерей. Престоят ѝ в Съединени американски щати също не мина по най-хубавия метод, откакто отпадна на осминафинал в Индиън Уелс, а в Маями бе отстранена още във втори кръг след проваляне от Сорана Кърстя.

В резултат на това, Гарсия още веднъж се е обърнала към своя някогашен треньор Бертран Пере. Именно под негово управление 29-годишната тенисистка възроди кариерата си, като предходната година тя завоюва купите в Бад Хомбург, Варшава и Синсинати, след което игра полуфинал на US Open. Няколко дни преди триумфалните за нея Финали в Гуадалахара обаче. Тогава Пере показа пред L’Equipe, че атмосферата в екипа е станала прекомерно отрицателна и взаимната му работа с Гарсия няма по какъв начин да продължи.

Сега още веднъж френското издание оповестява, че Гарсия и Пере ще бъдат на няколкодневен подготвителен лагер в Оверн, а идната седмица подготовката на международната №4 ще продължи в Националния тенис център в Париж. Първата ракета на Франция ще стартира сезона на клей с присъединяване в WTA 500 шампионата в Щутгарт (17-23 април).
Tenniskafe.com · Подкастът Tennis Café: Още доста от Алкарас – Синер, апелирам
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР