Очакват се виелици, снегонавявания, поледици и снежна покривка до 15

...
Очакват се виелици, снегонавявания, поледици и снежна покривка до 15
Коментари Харесай

Предстои влошаване на времето в Русенско

Очакват се виелици, снегонавявания, поледици и снежна завивка до 15 сантиметра

От Метеорологичната обсерватория Русе - към Национален институт по метеорология и хидрология - филиал Варна при Българска академия на науките е получена информация за внезапно утежняване на времето в цяла Североизточна България, в това число във всички общини на област Русе и самия град Русе на 27 и 28 януари (петък и събота).

Жълт код за значителни превалявания от дъжд на следващия ден - 20-30л/м2, които ще минават в сняг към по здрач и тогава са вероятни поледици и заледявания.

През нощта против събота и в събота ще вали най-вече сняг и ще се образува снежна завивка. Възможно е тя да доближи и надвиши 10-15 см и в самия град. През нощта против събота ще има и краткотрайно мощен северен и северозападен вятър и са вероятни снеговиелици и навявания. Най-късно в неделя заран ще отслабнат и спрат. Температури - към и малко под 0 градуса.

Предвид времето се приканват водачите на коли да карат деликатно, изключително на усойни, открити места и мостови уреди, и да поемат на път добре готови. Не са целесъобразни рискови изпреварвания, придвижване с несъобразена с пътните условия скорост, както и нарушение на други пътни ограничавания.

Община Русе и пътноподдържащите сдружения наблюдават ситуацията и са в подготвеност да подхващат навреме нужните дейности за обработка на общинската пътна и улична мрежа за попречване на заледявания. За задачата следва да се обезпечи достъп на техниката до улици и булеварди и колите на жителите да не ги блокират.

Съгласно заповедта на кмета на Община Русе всички административни ръководители на институции, еднолични компании, търговски сдружения и домоуправители следва да провеждат навреме и непрекъснато разчистване на прилежащите им тротоари и работни площадки в региона на обектите, за обезпечаване на естествен работен развой и безвредно придвижване.

При пораждане на произшествия сигнали могат да бъдат подавани на единния европейски телефон за незабавни и спешни позвънявания 112 или на Дежурния общински съвет за сигурност – 082/820 111.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР