Очакваните рекордни приходи от туризъм в Гърция засега изглежда се

...
Очакваните рекордни приходи от туризъм в Гърция засега изглежда се
Коментари Харесай

Гърция с рекордни приходи от туризъм

Очакваните рекордни доходи от туризъм в Гърция към този момент наподобява се удостоверяват от забележителните разноски за едно пътешестване от страна на идващите чужденци, както и от чистия им брой, който надвишава този от рекордната 2019 година, преди експлоадирането на пандемията от Коронавирус.

Приходите от туристически пътувания на задгранични туристи в страната през тази година доближиха 18.2 милиарда евро.

Държавните чиновници, както и експертите в бранша, се надяват, че те могат да доближат съвсем 20 милиарда евро.

Тази оценка се основава на няколко обстоятелството. Разходите на един пътуващ за едно пътешестване са с към 9% по-високи. Освен това през юни пристиганията на 14-те най-големи районни летища в Гърция са били с 4.6% повече, в сравнение с през юни 2019 година Въпреки че данните от юли към момента се обработват, наподобява, че пристиганията са били с съвсем 10% по-високи, в сравнение с през 2019 година

През август също се следят невиждани равнища на пристигания, а резервациите за септември са мощни. Но повишаването на разноските и резервациите наподобява е концентрирано в 4- и 5-звездни хотели и курорти, както и в краткосрочните наеми. По-ниско оценените хотели и други обекти наподобява не споделят тази облага.

Професионалистите и анализаторите в бранша изясняват, че това е резултат от структурна смяна в качеството на интернационалните пристигания, която е била явна още преди пандемията. Това основава условия хотелиерите да покачат таксите си, защото в този момент работят с клиенти с по-високи приходи.

А повишението на таксите е и рационалният вид, защото разноските са нарастнали доста в новия инфлационен климат, показва БГНЕС.

В същото време пътуващите с по-скромни средства, измежду които и доста гърци, търсят по-конкурентни цени в по-слабо развитите дестинации.

Тази наклонност нервира доста гърци, само че евентуално би могла да разшири изгодите от туризма в други райони отвън нормалните блестящи дестинации. Понастоящем южните острови в Егейско море и остров Крит заемат лъвския къс от приходите от туризъм.

Разпределянето на средствата ще изисква обилни инфраструктурни усъвършенствания в цялата страна, с цел да се създадат дестинациите привлекателни за клиенти с високи приходи.

В тази среда ползата към придобиването на хотели остава висок. Тази седмица Lampsa Hotels продаде своя курорт Sheraton Rhodes на испански фонд. Предстоят още сполучливи покупко-продажби, оповестява "Катимерини ".
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР